Црвено-бели на путу ка новом изласку у Европу

Више од 50 дана фудбалери Војводине, због ванредног стања проузрокованог памдемијом корона вируса, нису могли да тренирају у свом Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ у Ветернику.
р
Фото: Ј. Грлић

До 15. марта 2016. године, односно тренутка када је у нашој земљи уведено ванредно стање које је условило и прекид првенства, Новосађани су веома добро одиграли 26 утакмица, што им је омогућило да чврсто држе треће место на табели и буду на сигурном путу ка остварењу зацртаног циља, односно пласману у европску конкуренцију. Уследила је потом дуга пауза, током које ни црвено-бели, као, уосталом, ни сви остали тимови, нису могли да тренирају, нити да играју утакмице, па су се довијали како да остану барем колико-толико физички припремљени, у случају да се шампионат настави.

Најновијом одлуком чланова Кризног штаба и владе Републике Србије, рестриктивне мере почеле су да се ублажују, па је и спортистима дозвољено да поново могу да тренирају на отвореним теренима. То значи да ће се и првотимци Воше данас вратити извршавању професионалних обавеза, односно да ће почети (наставити) с радом. Када ће првенство бити настављено, у овом тренутку још увек није познато, али је сигурно то да ће фудбалери поново ући у систем тренинга, који ће за задатак имати то да им омогући да буду максимално припремљени када на ред буде дошло одигравање преосталих утакмица. Како сазнајемо, 25 мај је крајњи рок у којем ФС Србије мора да обавести УЕФА о термину наставка Суперлиге, као и о планираном формату такмичења.

- Од данас ће наши играчи ће поново почети с тренинзима у ФЦ „Вујадин Бошков“, у потпуности се придржавајући поштовања мера и препорука владе наше земље које се односе на организацију и спровођење тренинга на отвореном – рекао је др Владимир Чолаковић, лекар старијег новосадског суперлигаша. - То значи да ће истовремено на терену моћи да буде не више од 12 особа и то деветорица играча, тренер и још два члана стручног штаба или техничког особља. Шеф стручног штаба Ненад Лалатовић и његови ученици први тренинг после увођења ванредног стања одрадиће данас од 11 часова и то без присуства представника медија. У предстојећем периоду акценат ће бити стављен на уигравање линија екипе и жељеног модела фудбала уз помоћ којег капитен Никола Дринчић и саиграчи желе да обезбеде место у квалификацијама за Лигу Европе. Сазнајемо да је у плану и одигравање барем три тренинг утакмице до наставка борби за бодове, а ко би могли да буду ривали „Старој дами“, знаће се у наредним данима.

- Сви смо узбуђени и радосни што се враћамо тренинзима, јер то је оно што бескрајно волимо и, у крајњој линији, од чега живимо – поручио је Ненад Лалатовић. – Једва чекам да поново видим играче и чланове управе клуба и да онда почнемо с припремама за наставак лиге у којој одлично стојимо и сасвим смо близу остварењу свега оног што смо пред почетак сезоне пред себе поставили као циљ. Европа се поново смеши Војводини и жеља нам је да на најбољи начин завршимо посао који смо прихватили. Направио сам одговарајући план рада и сигуран сам да ћемо поново играти на начин који нас је и довео на позицију у самом врху српског фудбала. У Ветернику имамо више терена, тако да ће на три игралишта радити по деветорица фудбалера, радом ћемо руководити моји помоћници Драган Шарац, Видак Братић и ја и моћи ћемо да тренирамо истовремено, придржавајући се свега оног што су лекари захтевали.

ФК Војводина је, такође, обавестио спортску јавност да на снази и даље остају интерне мере безбедности, које је клуб увео на почетку ванредног стања. То значи да ће ресторан и кухиња у ФЦ „Вујадин Бошков“ бити затворени, на посао ће и даље долазити само запослени чије је физичко присуство неопходно за функционисање клуба у тренутним околностима, а улазак у овај спортски објекат и даље ће бити забрањен свим осталим лицима.

Жеља - ТВ преноси дербија из Новог Сада

Ненад Лалатовић се осврнуо и на распоред који његов тим има у преостале четири првенствене утакмице. Посебно се то односи на сусрете у Новом Саду, за које је изнео и занимљив предлог.

- Уз гостовања Јавору у Ивањици и Инђији, остале су нам и две дерби утакмице код куће – с Чукаричким и, у последњем колу с Партизаном – нагласио је Лалатовић. - Свестан чињенице да ће се до краја играти без присуства публике на трибинама, волео бих да навијачи у Новом Саду, као и у читавој северној српској покрајини, оба сусрета имају прилику да виде уживо, преко ТВ-а. Убеђен сам да то није неоствариво и да ће РТ Војводине, у договору с нашим клубом, пронаћи интерес да реализује преносе тих утакмица.

Строга правила за улазак

За улазак у ФЦ „Вујадин Бошков“ постојаће строга и посебна процедура.

- При уласку у наш центар, играчи, чланови стручног штаба и запослени мораће да прођу кроз дезо-баријеру, после тога ће им бити измерена телесна температура, дезинфиковаће руке, а онда ће неопходно бити и да ставе заштитне маске. Поступајући на тај начин, намера нам је да учинимо све што можемо како бисмо вирус задржали ван домашаја нашег тренинг центра – додао је др Чолаковић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести