Црвено-бели намерачили још три бода

После победе коју су остварили у четвртак у Лучанима (2:0), фудбалери Војводине вечерас ће с истим ривалом да одмере снаге и на свом стадиону.
Ј. Грлић/Бастајић, Вељко Симић и Копитовић верују у нову победу Новосађана
Фото: Ј. Грлић/Бастајић, Вељко Симић и Копитовић верују у нову победу Новосађана

Тријумф који је остао иза њих, значајно је утицао на добру атмосферу међу црвено-белима, који сада желе да упишу још три бода и учврсте се на четвртом месту суперлигашке табеле. Ипак, свесни су ученици тренера Славољуба Ђорђевића чињенице да је веома тешко два пута надиграти истог ривала у року од само неколико дана, посебно због тога што је Младост састављена од искусних фудбалера, који ће покушати да им узврате за неуспех који су доживели пред својом публиком.

Задовољан је био млади првотимац „старе даме“ Дејан Зукић после тријумфа у Лучанима, посебно због чињенице да је, у последњим тренуцима тог дуела, постигао други гол за тим из Српске Атине, којим је потврдио победу.

- Уколико у утакмицу будемо ушли на начин на који смо то учинили у Лучанима, односно ако свако од нас буде обавио свој део посла онако како треба, не би смело да буде проблема – истакао је Зукић. – Свесни смо да није лако победити истог ривала два пута у размаку од само неколико дана, али сам сигуран у то да ћемо ми бити екипа која се пита. Зна се наш циљ, желимо да поново тријумфујемо и потврдимо место међу четири најбоље екипе у Суперлиги, јер Војводини то и припада.


Могућа постава Новосађана

За вечерашњи сусрет с тимом Младости, могуће је да Славољуб Ђорђевић, шеф струке новосадских црвено-белих, на терен пошаље следећу поставу: Н. Симић – Јеличић, Ковачевић, Копитовић, Деветак – Максимовић, Буснић – Вукадиновић, В. Симић, Бастајић (Зукић) – Човић.


Како смо сазнали од др Борка Вукосава, шефа медицинске екипе у старијем новосадском суперлигашу, тренер Ђорђевић поново неће моћи да рачуна на повређене Марка Бјековића, Душана Стевановића и младог репрезентативца Мирка Топића, док се Урош Кабић опоравио од температуре и јуче је тренирао са саиграчима.

Да ли ће стратег игре Новосађана извршити неке рокаде у екипи, још увек није познато, али је јасно да се, у принципу, не мењају ствари које су показале да добро функционишу. Наравно, на тренеру је коначна реч о томе коме ће вечерас да укаже поверење, баш као што је јасно и то да навијачи Војводине очекују добру партију од својих миљеника и нова три бода на њиховом салду.

Утакмица Војводина – Младост игра се на стадиону „Карађорђе“, а њен почетак заказан је за 17 часова, уз ТВ пренос на првом премијум каналу Арена спорта. Дељење правде поверено је Новаку Симовићу из Ловћенца, којем ће помагати Никола Ђоровић из Крагујевца и Милош Симовић, такође из Ловћенца. Четврти арбитар биће Новосађанин Никола Радаковић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести