Црвено-бели убедљиви против Мађара

Црвена звезда – Ференцварош 4:1 (2:0)
њ
Фото: Танјуг (AP Photo/Darko Vojinovic)

У 3 колу групе Х Лиге Европе фудбалери Црвене звезде до ногу су потукли Ференцварош и остали у игри за пласман у наредну рунду. Црвено-бели су подсетили на најбоља издања из последњих неколико година и резултат је стигао.

После почетне иницијативе нашег тима Мађари су се сабрали и преузели иницијативу. Држали су лопту играчи Ференвароша, добро комбиновали – демонстрирали завидну технику. Имали су и неколико полуприлика и било је јасно да су озбиљан ривал. Црвена звезда је тек повремено претила, проводивши већи део времена на својој половини. У 21 минуту Родић је прошао по левој страни, тражио Катаија на петерцу али је интервенисао голман Дибуш. Од тада – игра се распламсава, ређају се напади на обе стране; ривали су били под‌једанки. У 25 минуту Гобељић је центрирао са десне стране, Иванић шутирао главом али од свега је био само корнер. Међутим, интервенисала је ВАР соба и утврђено је да је у блоку Винго играо руком и досуђен је једанаестерац. Прецизан са беле тачке био је Канга за 1:0. Од тада наш тим преузима иницијативу и у 34 минуту долази до прилике да увећа вођство, али је Драговић главом шутирао тик изнад гола. Али што није успело тада јесте мало касније када је Митровић постигао други гол. Лепо се ослободио Ботке и из окрета сместио лопту у мрежу. Звезда је на одмор отишла са заслуженом предношћу.

Наш тим је наставио фуриозно и у другом полувремену и убрзо повео са 3:0. Катаи је сјајно шутирао са осамнаест метара и сместио лопту у малу мрежу Дибушевог гола. Смањили су гас, потом, црвено-бели свесни да имају прилику за важну победу. Али, и поред тога – били су убојити. Канга је са дистанце, са десне стране упутио страховит ударац и савладао Дибуша. У 71 минуту – 4:1. Закаријасен је постигао гол након паса са десне стране.

До краја, гости су погодили пречку и резултат се није променио.

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 40.000. Судија: Висер (Белгија). Стрелци: Канга

(из пенала) у 26 и 61, Митровић у 34 и Катаи у 51 за Црвену звезду а Закаријасен у 71

минуту за Ференцварош. Жути картони: Драговић, Саного, Родић (Црвена звезда) а С. Мамае,

Кностер, Вечеи (Ференцварош).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 8, Ераковић 7,5, Драговић 7 (Николић), Родић 7, Канга 8,5, (Мустафа), Саного 7 (Срнић), Митровић 7 (Панков 6), Катаи 8 (Мотика 6,5), Иванић 7, Пешић 6,5.

ФЕРЕНЦВАРОШ: Дибуш 6, Винго 6, Кнустер 6, С. Мамае 6, Ботка 6 (Пазка 6), Лаидуни 6 (Гојак 6), Бешић 6 (Вечеи), Закаријасен 7, Траоре 6,5, Боли 6,5 (Р. Мамае 6), Нгуен 6 (Маркињос 6,5).

И. Лазаревић


Милојевић: Задовољан сам, неће да нас понесе једна победа

Тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић изјавио је да је задовољан вечерашњом победом против Ференцвароша резултатом 4:1 у мечу трећег кола групе Х Лиге Европе.

"О резултату никад не лицитирам, али нека моја визија је да убрзамо игру и постигнемо сто више голова. То је нешто што хоћемо. Бићу реалан и био бих реалан било којом победом пре утакмице, али када буде велика онда сам презадовољан. Нехе једна победа да нас понесе, размишљамо о Спартаку, чврсто смо на земљи", рекао је Милојевић за ТВ Аренаспорт после утакмице.

Он је истакао да нема примедби на игру свог тима.

"Задовољан сам односом и игром и залагањем. Немам примедби", рекао је тренер Црвене звезде.

Шампион Србије ће за недељу дана гостовати Ференцаварошу у 4. колу Лиге Европе.

"Има оно фудбалско неписано - тешко је добити противника два пута узастопце. Али, дешавало се и мени у каријери, тако да верујем, без неке кочнице зато што играмо на страни, ми то можемо", закључио је Милојевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести