Чукарички први матирао Звезду 3:2!

Фудбалери Чукаричког направили су важан корак ка Европе следеће сезоне. У фантастичној утакмици, после преокрета, савладали су Црвену зведу и остали у трци за треће место са Партизаном.
1
Фото: Youtube Printscreen

Дерби на Бановом брду је оправдао очекивања. Екипе којима су бодови били преко потребни кренули су без калкулација, мушки, са тежњом да се постигне гол више. Врцало је од темпа на стадиону Чукаричког, напдали су час једни - час други, било је милина посматрати овај дуел. Домаћин се није уплашио силне Црвене звезде, са најјачим картама се испрсио ривалу, имао шта да покаже.

На другој страни чета Владана Милојевића је демонстрирала фудбал негован од почетка сезоне и због којег није поражена већ 57 утакмица. Како рекосмо - играло се жестоко, а прва је запретила Црвена звезда. Све је режирао Алекса Вукановић одлично се ослободивши свог чувара и маестрално проигравши Марина, којем није било тешко да затресе мрежу за - 0:1. Није се дао Чукарички - само мало касније шутирао је Бирманчевић али тик изнад гола. Одличну прилику у 14. минуту имао је Мудрински, са леве стране проиграо га је Луковић, а нападач “брђана” из близине погодио само спољни део мреже. А онда, још један бег Вукановића по левој страни, фаулирао га је у шеснаестерцу Шапић и то је био пенал. Сигуран са беле тачке био је Бен. И када се чинило да су наде домаћина покопане “брђани” су постигли гол.

Употребљив центаршут упутио је Стојановић, а Мудрински главом затресао мрежу. Након тога темпо је мало опао једино је Звезда повремено креирала солидне акције. Али изненада у 38. минуту - изједначење. Стојановић је опалио са 20 метара и погодио леви горњи угао Борјановог гола.

У наставку се играло нешто чвршће, борба се водила на средини терена, пажња је пре свега била окренута ка свом голу. Црвена звезда је била нешто офанзивнија али је није долазило до већих прилика. Није било много узбуђења у другом полувремену, пре свега због Чукаричког који као да је био задовољан и бодом. Али, као и у првом полувремену, када се то најмање очекивало “брђани” су постигли гол. Слободан ударац је извео Доцић, а Мудрински главом савладао Борјана.

Црвена звезда је до краја покушавала да изједначи, али није успела и остало је 3:2.

И. Лазаревић

 

БЕОГРАД: Стадион Чукаричког, гледалаца 5.000, судија: Стојилковић (Београд). Стрелци: Мудрински у 22. и 67. и Стојановић у 38. за Чукарички, а Марин у 6. и Бен у 19. (из пенала) минуту за Црвену звезду. Жути картони: М. Стевановић, Ковач, Стојановић (Чукарички), а Јованчић (Црвена звезда).

ЧУКАРИШКИ: Н. Стевановић 6, М. Стевановић 6, Пушкарић 6, Шапић 6, Богосавац 6,5, Ковач 6,5 (Копитовић), Доцић 7, Луковић 7 (Шарић 6), Стојановић 8, Бирманчевић 6,5, Мудрински 8 (Тедић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Кобељић 6, Милуновић 6, Савић 6, Стојковић 7, Чаушић 6 (Вулић 6), Јованчић 7, Бен 7 (Симић 6,5), Иванић 7, Марин 7, Вукановић 8 (Јирка).

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести