Дебакл Војводине у Крушевцу (5:0)

Фудбалери Војводине доживели су прави дебакл на стадиону Младост у Крушевцу. Подмлађени тим Радована Кривокапића није имао шансе против расположеног Напретка који је славио са 5:0.
Vojvodina Napredak J. Grlic
Фото: Ј. Грлић

Домаћи фудбалери су од самог старта кренули изузетно офанзивно припретивши у трећем минуту након корнера. Већ се тада видело да одбрана Војводине не стоји добро и да је под притиском што је изазвало неколико лоших пасова.

Напредак је већ у седмом минуту стигао до вођства и то након дугачке акције. Започео ју је Ндаје који је нашао Илића у  голманском протору. Овај је шутирао, а Роцков је успео да одбије лопту,. међутим  натрчао је Ескић и са 17 метара шутира, Роцков је поново одбио лопту, али на његову несрећу само до Ђорића који је остао усамљен на пет метара и  лако погодио мрежу на велику радост на трибинама.

Војводина је покушала да одговори дугачким пасовима  према најистуренијим Гојкову и Ђурићу али одбрана домаћих спречила је све покушаје гостију. У 17 минуту нови гол у мрежи Роцкова. Ивановић је наместио лопту на двадесетак метара од гола, био је то нека врста  „скраћеног корнера“. Очекивао се центаршут али је играч Напретка шутирао директно према голу. То је изненадило Роцкова и лопта је кроз његове ноге завршила у мрежи.

Напредак се тада свесно повукао и препустио  контролу на средини терена. Међутим, Гојков и Ђурић нису успели да постигну пчогодак. Најбољу  прилику имао је Веселиновић после центаршута Ђурића, али је његов ударац главом одбранио голман Петровић.

Радован Кривокапић, тренер Војводине, у другом полувремену променио је формацију, али су Крушевљани стигли до новог поготка. После мирнеа акције Ивановић је центрирао са десне стране по земљи. Роцков је покушао да стигне до лопте али је спретнији и бржи био Илић који је погодио мрежу. . Најближа голу у другом делу Војводина је била у 69 минуту када је Граовац погодио стативу.

У 73 минуту нови погодак. Погрешио је Роцков који лопту практично послаљо у ноге Ивановића,  а овај је са ивице казненог простора пласирао лопту у мрежу погодивши десни угао гола Војводине

Напредак ни тада није стао. Ређали су се напади па је Ндаје ефектним волејом са десетак метара погодио мрежу.

Неки играчи не заслужују дрес Војводине

Радован Кривокапић, тренер Војводине: Шта рећи паметно. Играли смо анемично, без жеље и хтења. Без агресије. Напредак је био изузетан, бољи ривал.  Следи дубока анализа јер првенство још није готово. Играчи морају да схвате да су у великом клубу и да у свакој утакмици морају да дају све од себе. Има играча који и не заслужују дрес Војводине.

Милорад Косановић, тренер Напредак: Одиграли смо добру утакмицу.  Било је жеље на обе стране,  стигли смо до убедљиве победе, али на терну није било велике разлике. Пресудила су прва два брза гола па су играчи Војводине изгубили и концентрацију и било јој је тешко и да се брани и да јури резултат. Могло је бити још голова,  а ја сам апсолутно задовољан. Са мало више среће могли смо и до Европе. Моји играчи су ову утакмицу искористили да уче и честитам им на победи.

Фото:  С.Симић


ОСТАЛИ РЕЗУЛТАТИ

Динамо - Вождовац 1:0 (1:0)

Чукарички - Црвена звезда 3:2 (2:2)

Бачка - Мачва 2:2 (1:0)

Рад - Радник 1:0 (0:0)


САСТАВИ

НАПРЕДАК: 45 Петровић (Г),  13 Аксентијевић, 28 Ђорић, 6 Ескић, 19 Илић, 70 Ивановић, 72 Ндиаје, 2 Обрадовић,40 Остојић, 41 Петровић, 22 Весковац 

ВОЈВОДИНА: 1 Роцков, 7 Ђурић, 13 Гојков, 15 Граовац,  2 Лазаревић, 9 Матић, 22 Милојевић, 36 Нешковић,  26 Срећковић, 30 Стојковић, 33 Веселиновић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести