Чукарички спреман за дуел с Партизаном у полуфиналу Купа Србије

Фудбалери Чукаричког на прагу су пласмана у финале Купа, од тог корака дели их одбрана два гола предности из првог дуела са Партизаном (4:2).
lalatovic, fk cukaricki
Фото: Nenad Lalatović, foto: fkcukaricki.com

Брђани су спремни за надигравање, истичу да су црно-бели са Топчидерског брда и даље фаворити, али и знају да имају значајну залиху пред вечерашњи меч у Хумској. Тренер Ненад Лалатовић очекује велику борбу и максимум залагања својих играча.

„Сигурно је да ће бити јако тешко. Играмо против моћног тима, који је показао да је најјачи кад је најтеже. Верујем да ће Партизан имати и велику подршку публике што је још један фактор на њиховој страни. Али, ми се не предајемо, имамо добар резултат, умногоме се сами питамо око финала и гледаћемо то да искористимо. Имамо малих кадровских проблема, због повреда неких играча и не знам са којим ћу тимом располагати. Уверен сам, ипак, да ко год истрчи на терен даће свој максимум што због клуба за који игра што због личне афирмације. Очекујем прави дерби у Хумској“, рекао је стратег Чукаричког.

Лалатовић се осврнуо и на пут који су његови момци прошли до полуфинала.

„Имали смо убедљиво најтежи распоред у Купу. До четвртфинала смо све утакмице играли као гости, па тако да су момци стварно заслужили сваку похвалу. Сада их очекује моћни Партизан, први испит су положили са одличним, видећемо како ће други.“

Тренер екипе са Бановог брда воли што су ривали из Хумске уверени у  пролаз у финале.

„То је мало потцењивачки, неозбиљно, непрофесионално. Ја мојим играчима не бих дао да се тако излећу. Али, добро, то је ствар фудбалера Партизана, можда је тако и боље за нас, у таквој ситуацији један наш рани гол срушио би им све илузије. Да нагласим, немам ништа ни против кога из тог клуба, али мислим да су неки мало погазили фер-плеј. У сваком случају, игра се још 90 минута, па ко заслужи, нека прође даље“, закључио је Ненад Лалатовић.

И. Лазаревић

ПОЛУФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ

ЛУЧАНИ: Младост - Мачва                       (први меч 1:1) (почиње у 17.30)

БЕОГРАД: Партизан - Чукарички              (4:2) (20)

Финални меч игра се 23. маја у Сурдулици.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести