ЧУКАРИЧКИ У НАДОКНАДИ ВРЕМЕНА САВЛАДАО ПАРТИЗАН: Три минута за инфаркт у финишу меча

Фудбалери Чукаричког у инфаркт завршници  победили су Партизан са 3:2 и тако удаљили противника од борбе за титулу првака, али што је за њихов клуб значајније увећали сопствену шансу за повратак на европски пут.
1
Фото: ФК Партизан (М. Тодоровић)

Утакмица тек што је почела, а голман Партизана Јовановић је повредио колено. Успео је да пресече Ивановићев пас, али се приликом интервенције повредио, затражио је лекарску помоћ, наставио утакмицу, али је у 39. минуту место међу стативама препустио Крунићу. Такав пех као да је наговестио развој ситуације у корист домаћег тима који је у минулих пет утакмица убележио само једну победу. То, међутим, није деморалисало играче Чукаричког. Позивајући се на традиционално добре партије у сусретима са Партизаном, храбро су се супротставили фавориту, који јесте имао посед, али не и прилике за којима би жалили осим оне коју није искористио централни бек Ковачевић у седмом минуту надокнаде времена: После скраћеног корнера, који је извео Захид, Ковачевић је погодио пречку. Иначе, једини шут у оквир гола домаћина за 45+7 минута у првом делу упутио је Захид у осмом минуту, али је голман Чукаричког одбранио своју мрежу.

У међувремену, Чукарички је повео у 28. минуту. Најбољи играч утакмице Ивановић прошао је по десној страни, додао капитену Доцићу, овај је лопту проследио до Виницијуса за његов први гол у сезони.


Дуљај без вечитог дербија

У 34. минуту судија Илић је јавно опоменуо тренера Партизана Игора Дуљаја, због приговора. То је четврти жути картон у низу за тренера црно- белих, тако да он неће моћи да седи на клупи у првом колу доигравања, када је на распореду вечити дерби.


Друго полувреме, уместо Кастиља, започео је Николић и унео неопходну свежину у Партизанов напад. Међутим, утисак о надмоћности црно-белих на терену, пресликан статистичким податком о поседу лопте, минимизирао је у 51. минуту Ивановић. Некадашњи играч Партизана, након што је повео акцију за вођство Чукаричког у првом полувремену, на почетку другог дела, после Аџићеве асистенције, сам је био стрелац за убедљивије вођство од 2:0.

Покушао је Дуља изменама да дође до игре и ситуације из које би произашао и прихватљивији резултат за његов тим. Домаћини су се бранили и до краја одбранили резултат за прикључак у круг екипа које ће у плеј-офу да траже пут ка европским квалификацијама. Покушаји Николића у 68. и Стојковића у75. минуту остали су у доменима покушаја, с тим што би вредело истаћи сјајну реакцију голмана Самуровића, када је парадом скренуо лопту у корнер после Стојковићевог покушаја главом. Шансу за још убедљивију победу пропустио је Ндиаје два минута пре краја. Крунић је лопту избацио у корнер. И док је време предвиђено за утакмицу истицало севнула је Северинина десница са 20 метара за 2:1. Тек што је почео интервал надокнаде временма акцију Николића завршио је Баждар за изједначење, да би у следећем нападу домаћег тима Никчевић савладао Крунића и поставио коначлан резултат утакмице.

Чукарички – Партизан 3:2 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион на Бановом брду, гледалаца 4.000, судија Милан Илић (Београд), стрелци: Винициус у 28.  Ивановић у 51. и Никчевић у 90+ минуту за Чукарички, а Северина у 90. и Баждар у 90+ минуту за Партизан, жути картони: Ивановић, Доцић, Никчевић (Чукарички), Антић, тренер Дуљај (Партизан)

ЧУКАРИЧКИ: Самуровић, Станковић, Стевановић, Јовановић, Тошић, Сисоко, Доцић (Ковач), Ивановић, Миладиновић, Аџић (Никчевић), Винициус (Ндиаје).

ПАРТИЗАН: Јовановић (Крунић), Стојковић, Ковачевић, Марковић, Антић, Кануте (Овусу), Кастиљо (Николић), Калулу (Северина) , Захид, Гох (Натхо), Баждар.

Л. Бакмаз

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести