Лига шампиона: Јунајтед у форми, Севиља у кризи

После нове серије  од четири меча биће познати сви учесници четвртфинала Лиге фудбалских шампиона.
aleks sancez sevilja mancester, fonet ap
Фото: Momenat s utakmice Sevilja - Mančester junajted, foto: FoNet/AP

За сада су се међу осам најбољих тимова Старог контринента пласирали: Реал, Јувентус, Ливерпул и Манчестер сити. Бајерн је већ закорачио у четвртфинале пошто после прве утакмице са Бешикташом има огромних пет голова предности (5:0), а у осталим сусретима водиће се велике и неизвесне борбе.   

Што се данашњих окршаја тиче, нешто ближи пролазу даље је Манчестер јунајтед у односу на Севиљу са којом је као гост играо без голова. Играчи Јунајтеда у добром расположењу очекују вечерашњи дуел с обзиром да су у националном шампионату саваладали Ливерпула са 2:1.

„Играмо добро и сигурно. Надам се да ћемо у таквом ритму и наставити. Севиља нам баш и не лежи, али очекујем победу. Још увек нисам сигурна да ли ће Погба бити спреман за меч, али и ако не буде могао да игра верујем у успех“, рекао је тренер Жозе Мурињо.

Севиље је у резултатској кризи, у суботу је изгубила на свом терену од Валенсије (2:0) и удаљили се од  четвртог места у Примери.

„Пораз од Валенсије дошао је у незгодан час, пореметио нам је ритам“, јадикује тренер Винћенцо Монтела.

„У првом мечу били смо бољи од Јунајтеда, пропустили смо неколико сјајних прилика.Покушаћемо и на Олд Трафорду да играмо по истом рецепту, па ако први постигнемо гол имамћемо шансе за пролаз.“

У Риму се састају Рома и Шахтјор. У Харакову, после преокрета, славили су Укријинци (2:1), с тим што је Рома имала много добрих прилика и да тријумфује.

„Могли смо све да решимо у Харакову. Међутим , срећа нас је напустила, а било је и јако хладно. Шахтјор има сасвим добар тим,квалитетне појединце, али сви смо у клуибу уверени да ћемо победити“, најавио је један од најбољих играча Роме Александар Коларов.

Рома је изгубили последњих пет двомеча у осмини фиала Лиге шампиона, а у међусобним дуелима Украјинци су бољи (4:1).

„Статистика је једно, а терен нешто сасвим друго“, упозорава тренер  Пауло Фонсека.

„Шансе су пођеднаке, ми смо поправили форму, играмо заиста добро у домаћем првенству,мада нам недостају јаке утакмице. Рома има квалитетан тим, сјајне нападаче и нема дилеме да нам следи велико искушење.“    

Г. Ковач

Данас

Рома - Шахтјор              (1:2)

М. јунајтед – Севиља    (0:0)

Сутра

Бешикаташ – Бајерн   (0:5)

Барселона – Челси     (1:1) 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести