Данас у Челареву окршај два новосадска тима: Младост фаворит, Кабел се нада

Прволигаш Младост ГАТ из Новог Сада још увек није у прилици да утакмице у којима је домаћин игра на свом стадиону на Новом насељу, па ће и данашњи градски дерби с Кабелом организовати у Челареву.
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

На стадиону ЧСК Пиваре снаге ће одмерити тимови из Српске Атине (15), а улога фаворита апсолутно је на страни чете коју предводи тренер Љубомир Ристовски. „Гатовци“ се налазе у врху табеле, играју добро и имају много искуснији састав од чете са Штранда, па би, утисак је, било велико изненађење уколико не укњиже сва три бода.

- У Панчеву смо у прошлом колу доживели пораз од Железничара (0:3), пошто смо сва три гола примили после прекида - рекао је Ристовски. - Данас нам следи дуел с Кабелом и нећемо се обазирати на то што је наш ривал тренутно на последњем месту на табели. Знамо шта нам је циљ, спремили смо се да до њега стигнемо, уз максималну посвећеност и сконцентрисаност у игри. Нећемо бити комплетни, јер имамо неколико повређених играча, док ће Мијић морати да паузира због акумулираних жутих картона. Без обзира на то, оних 11 фудбалера које будем извео на почетку утакмице, као и они који накнадно уђу у игру, имаће обавезу да пруже добру партију и да покушају да нам донесу сва три бода.

Екипа с Новог насеља има заиста веома добар играчки кадар, доста играча који поседују и суперлигашко искуство, док Кабел рачуна углавном на млађе момке, поникле у школи ФК Војводина.

- Нема никакве сумње да је улога фаворита на страни нашег данашњег домаћина - нагласио је Милан Белић, стратег игре Кабела. - То, међутим, не значи да ћемо унапред да се предамо, напротив. Момци пред собом немају никакво оптерећење и волео бих да поново пруже игру какву су приказивали у неколико последњих утакмица. Наша младост може да нам постане и адут, а биће јако важно да будемо максимално сконцентрисани током свих 90 минута. Очекујем лепо време, надам се да ће и пуно гледалаца бити на трибинама, што би мојим играчима могао да буде додатни стимуланс.    

А. П. - А. М.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести