Даниел Аврамовски: Резултати ће бити још бољи

У четвртак су фудбалери Војводине мало изменили дневну рутину и, уместо да на терен изађу и пре и послеподне, одрадили су само један тренинг. То им је створило простор за дуже спавање и одмор, што је играчима свакако пријало после напорних тренинга током прва три дана мини-припрема на Златибору, а њихов ангажман био је на високом нивоу, проткан јаким радом и добром атмосфером.
daniel Avramovski2
Фото: Даниел Аврамовски, фото: Д. Вукићевић

Управо тај позитивни флуид који влада међу кандидатима за тим, сви истичу у први план, а није то пропустио да учини ни новајлија, Македонац Даниел Аврамовски (22), момак који је међу црвено-беле стигао на позајмицу почетком септембра, из редова љубљанске Олимпије.

„Већ осећам да сам се уклопио у тим Војводине, јер све су ово сјајни момци“, рекао је Аврамовски.

„Прихватили су ме одлично од првог дана и то ми је у великој мери олакшало период адаптације на нову средину. Велику важност за мене лично одиграла је чињеница да сам на дебију, у сусрету с Вождовцем, постигао први гол, што ми је био додатни стимуланс.”

Даниел је летос био члан младе селекције Македоније која је наступила на Европском првенству у Пољској и играо је у дуелу са Србијом (2:2), у групној фази континенталног шампионата до 21 године. Због чега нисте имали и већу минутажу у црвено-белом дресу у протеклом периоду?

„Због наступа на ЕП, нисам прошао припеме с клубом, па сам због тога био физички неспреман када сам дошао у Нови Сад. Са шефом стручног штаба сам се договорио да ово време искористим како бих се што боље спремио на том плану, односно како бих мого да на терену издржим више од неких 60-70 минута. Ствари иду набоље и убеђен сам да ће веома брзо све доћи на своје место, односно да ћу моћи у потпуности да будем од користи Војводини.”


Каријера

Аврамовски је рођен 20. фебруара 1995. године у Скопљу. Каријеру је овај офанзивни везни фудбалер почео у тиму Работничког, а 2014. године прешао је у редове Црвене звезде, за коју је одиграо 12 званичних уткмица и постигао један гол. Потом је носио, као позајмљени фудбалер, дрес ОФК Београд (22 утакмице), а онда се преселио у Олимпију за коју је у прошлој сезони одиграо седам утакмица. Коначно, поново као позајмљени играч, обрео се у Војводини, за коју је до сада наступио у четири сусрета и постигао један гол (на дебију, против Вождовца).

Аврамовски је био члан У-17 (3 утакмице, 2 гола) и У-19 селекције Македоније (12 сусрета), а дебитовао је и у А тиму ове земље (2 утакмице). 


Због чега сте отишли на позајмицу из Олимпије?

„Када сам долазио у Љубљану, договор сам постигао с спотским директором, који је у међувремену напустио клуб. Стигао је на његово место други човек и клуб на мене није рачунао у новој сезони, а моја жеља била је да играм. Договорили смо се да је најбоље да одем у неку другу средину, јавили су се Новосађани и, ето, сада сам члан Војводине и бићу у њој до завршетка ове сезоне.”

Фото: Даниел Аврамовски, фото: Д. Вукићевић

Воша је, упркос бурном периоду у клубу, изненађујуће високо пласирана на првенственој табели. Тренутно су црвено-бели другопласирани тим, одмах иза Црвене звезде, клуба чији сте члан такође били. Како би из вашег угла изгледала паралела између две екипе које наступају у црвено-белој спортској опреми?

„Чињеница да смо високо котирани на табели, јасно сведочи о томе да имамо одличну и квалитетну екипу. Моја жеља је да увек, чији год дрес да носим, пружам максимално добре и мотивисане партије и да се у потпуности докажем у свакој средини. Тако је и сада, па о периоду када сам био Звездин члан не размишљам, већ ми је у мислима једино Војводина и то како да у њој оставим што дубљи траг квалитетним играма и головима.”

Имате ли, на крају, поруку за навијаче и све оне који воле новосадски клуб?

„Битно је да се екипа што више уигра, да се међусобно упознамо и проблема неће бити. Сигуран сам да ће, после ових мини-припрема на Златибору, резултати и наше партије бити још бољи и зато навијачима поручујем да буду уз нас, да нас и даље подржавају и да долазе у што већем броју на трибине стадиона “Карађорђе”. Ми ћемо им се, у то сам сигуран, одужити добрим играма и резултатима“, категоричан је био Даниел Аврамовски, првотимац Војводине.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести