Давид Стојичић вратио се у Будућност из Српске Црње

Најмлађи капитен у историји Будућности из Српске Црње Давид Стојичић вратио се у матични клуб како би помогао да се екипа  поново пласира у Војвођанску лигу исток, из које је испала претходне такмичарске сезоне.
david stojicic 11
Фото: Давид Стојичић, фото. Приватна архива

Двадесетједногодишњи везиста је током пролећне сезоне наступао за Војводину 1928 из Перлеза. Када је добио позив из родног села одлучио је да раскине уговор са Перлежанима, који су се такмичили у Српској лиги и ове сезоне заигра у Подручној лиги Зрењанин.

- Циљ нам је да се следеће године, када Будућност обележава стогодишњицу постојања, вратимо тамо где нам је и место и где смо провели 17 година, а то је Војвођанска лига исток. Прихватио сам позив клуба да му помогнем у остварењу тог циља. Даћу све од себе да стигнемо до циља – рекао је Стојичић.

Давид је прве фудбалске кораке направио у Будућности, после тога је прешао у Раднички из Зрењанина, где је у млађим категоријама играо две и по сезоне. Затим је заиграо за први тим клуба из Српске Црње, одакле је прешао у Војводину из Перлеза. И, ево, опет се вратио тамо где је и почео.

- Прошле полусезоне сам на четири утакмице носио капитенску траку. Тадашњи тренер Будућности Мирко Стокић ми је очигледно пуно веровао, чим ми је указао такво поверење. Волео бих да и код новог тренера наставим да је носим, јер је част бити капитен, поготово у мојим годинама – истиче Стојичић.

Клуб из Ђурине вароши је добио ново руководство и у потрази је за новим тренером и играчким кадром.

- Треба нам доста нових играча, пошто их је пуно напустило клуб. Сада у Будућности има и млађих од мене, што је добро. Познајем их, сви су веома талентовани и кроз неколико сезона, када добију на искуству, све ће доћи на своје.

Сезону у  Перлезу оцењује као просечну за њега лично и признаје да није показао много на терену. Перлежани су трку завршили на последњем месту.

- Што се Војводине тиче, одавно се знало да су мининалне шансе да остане у Српској лиги. У сваком случају, разишли смо се коректно и клубу желим све најбоље у новој сезони – поручио је Стојичић.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести