Дегенек: Да играм Лигу шампиона и освојим титулу у Србији

БЕОГРАД: Нови-стари фудбалер Црвене звезде Милош Дегенек изјавио је да се вратио на Маракану како би завршио започети посао и освојио титулу првака Србије, али и поново играо у Лиги шампиона.
м
Фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Аустралијски репрезентативац ће после само шест месеци и одласка у саудијски Ал Халил поново носити дрес вољеног клуба, након што је договорена једногодишња позајмица.

"Драго ми је што сам се вратио. Кад сам одлазио говорио сам да имам ствари које нисам завршио у Звезди. Екипа је остала углавном иста, све познајем у клубу и знам како функционише. Лако ћу да се навикнем на игру", рекао је Дегенек у разговору са новинарима на стадиону "Рајко Митић".

Дегенек је, пред великим бројем медија на тераси у новинарској ложи на стадиону, открио како је текао разговор око повратка.

"Трајало је доста дуго, кад се завршила сезона био сам на прослави титуле. Причали Звездан Терзић, Митар Мркела и ја, мало се шалили око повратка и нико није за озбиљно све схватао. На припремама у Аустрији са Ал Хилалом дошао је нови стручни штаб и почео је да склања играче, показивајући моћ, поред мене и Карлоса Едуарда, Соријана, Ботију...Прво су хтели да ме продају, било где у Азију, нисам хтео у Кину, већ само да се вратим у Европу. Причао сам са Звездом, она ми је била једина жеља".

Дегенек подсећа и да зимус није желео да напусти Црвену звезду.

"Доста пута сам говорио, нисам хтео да идем, али сам морао да гледам како да помогнем клубу и себе да обезбедим. То је пресудио. Жао ми је што нисам одиграо до краја и прославио титулу. Ипак, вратио сам се, био на прослави, али то је фудбал. Не може све како ти желиш, морају неке ствари да се десе непланирамо".

О садашњем тиму Владана Милојевића каже да је веома добар и да има квалитет да две године заредом игра у Лиги шампиона.

"Екипа је квалитетна, јако добар тим са појачањима на многим местима. Може да се деси да поново играмо у Лиги шампиона, да не верујем не бих ни играо, нити се враћао. Урадићемо све да поново будемо део елите", рекао је Дегенек, уз додатак да му је у Арабији највише недостајало да га гледа породица уживо.

Дегенек, који је играо десног бека против Радничког, истиче да је на тренеру Милојевићу на ком месту ће да га користи.

"Ту сам да испуним све жеље Милојевића. Битни ми је да играм и дам све од себе, био голман, десни бек, штопер или задњи везни. Ништа не планирам, само сам играч".

За екипу додаје да има исту страст као раније, без обзира на одласке Вујадина Савића, Ненада Крстичића и Славољуба Срнића.

"Гризе се, нико се не штеди и сви желе да играју. Вујадин је Звездино дете, буквално је са трибине, нема ни Срнића, Крстичића, али шта је ту је. Исто добар менталитет је у екипи, морамо да функционишемо као једна заједница. Фалиће они, али може да се компензује".

Како признаје, поново је осетио велику емоцију на мечу против Хелсинкија (2:0) у квалификацијама за Лигу шампиона.

"Као да сам ја играо, презнојио сам се на клупи. Било је више од 35.000 људи, сјајна атмосфера", навео је он, констатујући да је у Арабији бар два пута седмично гледао репризе утакмица против Ливерпула и Салцбурга.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести