Дејан Станковић: Имамо проблеме, али нећемо тражити изговоре

БЕОГРАД: Имамо озбиљних кадровских проблема пред пут у Данску, идемо без Павкова, Катаија и Живковића, а Диони иде са нама, упркос томе што је иза њега само један тренинг са тимом обе недеље, изјавио је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић уочи утакмице против Митјиланда у трећем колу Лиге Европе.
s
Фото: Youtube Printscreen

"Не тражимо изговоре и сви момци који буду изашли на терен пружиће максимум. Добро смо отворили групну фазу, нема разлога да не наставимо тако. Биће тешко јер је преко пута нас екипа која је брза, јака, млада и са жељом да се надмеће, надиграва и такмичи", рекао је Станковић на конференцији за медије.

Према његовим речима, овај пут искуство је на Звездиној страни.

"Гледаћемо да имамо контролу, а колико ћемо у томе успети - не знам. Утакмица ће донети оно што буде желела, али потрудићемо се да их умиримо, спречимо офанзивну транзицију и неутралишемо контре. Радили смо много на прекидима. Аут им је као корнер, сваки иде у пет метара, а на скок им иде по пет, шест играча, баш су опасни у том сегменту. Кад изводе корнере, сви практично уђу у гол, тако да ће на прекидима бити 12 људи у петерцу у сваком тренутку", анализирао је Станковић.

Звездин тренер кажебда ће као у Бугарској против Лудогореца сви одсутни недостајати а да ће циљ остати исти - победа.

"Гледаш оно што имаш и да извучеш најбоље. Нама је циљ да „презимимо“ у Европи. За сада све зависи од нас, добро је кад не мораш да гледаш другог, не морам да пратим „лајв скор“ и надам се да ће тако и остати. Желимо да се вратимо из Данске са позитивним резултатом", закључио је Станковић.

Утакмица између Митјиланда и Црвене звезде игра се сутра од 18.45 сати.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести