Дејан Станковић: Против Младости да вратимо победнички ритам

БЕОГРАД: Долазимо из утакмице где нисмо узели комплетне бодове и из пораза са гостовања у Казахстану и сигурно да меч против Младости треба да нам врати победнички ритам, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић
d
Фото: Youtube Printscreen

Црвено-бели ће сутра од 21 сат дочекати лучанску Младост у другом колу Суперлиге Србије.

"Утакмица у којој неће бити калкулација, као ни до сада. Очекујем добар меч, да повратимо самопоуздање и направимо добру увертиру пред среду. Гледао сам утакмицу Младост - Раднички и нереално ми је да се завршило 0:1, када су Лучани заслужли да добију са великом разликом. Играју директно, много трче, врше пресинг, не мењају свој стил игре били домаћини или гости. Од првог момента треба да наметнемо нашу игру. Домаћини смо, играмо пред нашим навијачима и само идемо на победу", рекао је Станковић за клупски сајт.

Станковић је открио и шта сутра може да донесу победу.

"Гол у право време је кључан. Звезда је једнако резултат. Да смо победили Војводину 1:0, то би било потпуно другачије. Прижељкујем баш такву утакмицу, али да постигнемо гол у право време како би олакшали даљи ток меча. Не можемо за четири дана да заборавимо оно што је урађено прошле године. У Звезди се пише историја, али се не живи од старих заслуга и тога смо свесни такође", рекао је.

Причао је Станковић и детаљније о здравственом билтену, статусу Милоша Дегенека и томе ко ће стартовати као централни нападач.

"Здравствени билтен је добар. Гајићу је испало раме, али доктор је успео да га врати и кроз консултације са њим добили смо информације да је то бол и да се тиме не рескира ништа више. Што се самог састава тиче, имамо тренинг вечерас и сутра цео дан. Видећемо за штоперски тандем. Доста се прича о Дегенеку, који је феноменалан момак и професионалац и на њега немам никакву замерку. Прошле су две утакмице и то ако сад није у првом плану, не значи да неће бити. Стављам тачку на „рекла казала“ приче. Немам лични проблем ни са једним играчем, једино можемо да имамо „спортски“. Дегенек поштено ради свој посао, али ја правим екипу и стојим иза тога", рекао је Станковић.

Он је додао да му нико не саставља тим, нити му говори кога да стави и шта да ради.

"Ако се то икада буде десило, нећу бити тренер Црвене звезде више. Почеће Диони као нападач. Верујемо у њега, нема разлога да не буде тако, надам се да ће на свом дебију на Маракани осетити шта значи носити дрес Звезде и да ће га украсити голом. Што се бонуса тиче, ту имам дилему, али донећу одлуку вечерас", каже Станковић.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести