Дејан Зукић: Није нам једноставно без фудбала

Дејан Зукић је првотимац у ФК Војводина и момак који ће 7. маја да прослави тек 19. рођендан.
1
Фото: J. Grlić

Навијачи старијег новосадског суперлигаша, скоро да смо убеђени у то, могли би да помисле како је Дејан и коју годину старији, јер, ево, већ другу сезону је у конкуренцији за најбољи тим црвено-белих. Момак из Бачког Јарка силно жели да у потпуности докаже потенцијал на суперлигашкој сцени и оправда интересовање за његове услуге страних менаyера и клубова, вредно тренира у данима паузе и с нестрпљењем очекује да буде донешена одлука о наставку првенства.

Уз то, по речима младог првотимца црвено-белих, играчи Војводине имају професионалну обавезу да раде на томе да одрже ниво кондиционе припеме, а да онда, после краћих припрема, уђу у извесни наставак сезоне.

– Од како је уведено ванредно стање, рад на физичким активностима спроводимо у прецизном договору с клубом и Сашом Семередијем, нашим кондиционим тренером - рекао је Зукић. - Три пута недељно имамо онлајн тренинге које води он, с тим да неколико пута у току седмице идемо на трчање, настојећи да останемо у што бољој кондицији док се ситуација не промени. Стигли су нам и собни бициклови које нам је клуб обезбедио, тако да проблема немамо. Осим, што не можемо да истрчимо на терен и напољу радимо с лоптом. Није нам једноставно што у овим данима нема фудбала, то је нешто што сви највише волимо, али, како је нама, тако је и другима.

Поред тренинга, Зукић се труди да квалитетно попуни време које проводи у стану.

- Време проводим тако што гледам филмове и ТВ серије, играм онаљн видео игрице с другарима, с којима, поред тога, разговарам о свему и свачему. Чујем се, наравно, и са саиграчима из Воше и видим, иако још увек ништа није званично потврђено, да је врло вероватна могућност да ћемо с припремама за наставак сезоне кренути почетком маја

Пуно пута је овај младић показао да располаже вансеријским талентом, а у данима пандемије исказао се и као неко ко је спреман да помогне старијим комшијама.


Верујем у себе

Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине, веома често пружа шансу талентованом Зукићу. У чак 23 досадашње утакмице, омогућио му је да одређени број минута проведе на терену, а Дејан је узвратио тиме што је постигао два поготка и показао велики вољни моменат да унапреду игру тима.

- Верујем у себе и желим да, квалитетним играма и добрим радом на тренинзима, убедим чланове стручног штаба да ми пруже још више минута - поручио је Зукић. - Знам да сам млад и да време ради за мене, али настојим да напредујем из дана у дан и тиме испуним очекивања која сам поставио пред самог себе, али и за која сам свестан да постоје код оних који Војводину подржавају и воле.


- Често идем код мојих у Бачки Јарак, где су ми у комшилуку људи који су скоро сви старији од 65 година. Када сам у прилици и кад ме они позову и кажу да им треба нешто, одем до продавнице уместо њих и донесем им потрепштине. Јако ми је драго што сам у прилици да некоме помогнем.

Постоје индиције да ће првенство бити настављено, иако још увек није познато када, ни у ком формату би то могло да буде учињено.

- Кроз причу са саиграчима и кроз извештавање медија, видим и ја да би ускоро то могло да се догоди. Управо због тога радим веома јако, тим пре што сам свестан да током припрема које ћемо имати, времена за кондиционе тренинге практично неће бити. Радићемо на игри и зато је толико важно да сви останемо у доброј кондицији.

Дејан Зукић је уверен да пауза неће сметати „Старој дами“ на њеном путу ка обезбеђивању права да заигра на европској сцени.

- Искрено верујем да ћемо остати на једном од места која у наредној сезони воде у Европу. Сада смо јако близу остварењу тог циља, па верујем да ћемо успети у науму и тиме обрадовати себе саме, али и навијаче који су нам заиста велика подршка - нагласио је Зукић.

 А. Предојевић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести