Дејан Зукић продужио уговор с ФК „Војводина“

НОВИ САД: Један од предводника надолазећег таласа младих фудбалера Војводине, реч је о Дејану Зукићу, продужио је уговор с новосадским црвено-белима.
d
Фото: Ljubomir Apro, Dejan Zukić i Dragoljub Samardžić na jučerašnjoj svečanosti/J. Grlić

По његовом слову, младић из Бачког Јарка обавезао се на верност “старој дами” до јуна 2024. године и тако стекао оптималне услове да се потпуности искаже и докаже у матичном клубу. Иако је тек 20-годишњак, Дејан је већ уписао 100 званичних наступа у дресу првог тима, за који је постигао 15 голова и остварио седам асистенција, по чему је вероватно најмлађи фудбалер у српском фудбалу којем је то успело.

Тим поводом, јуче је организована пригодна свечаност у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, којој су, осим Зукића, присуствовали председник колектива из Српске Атине Драгољуб Самарџић, као и Љубомир Апро, члан Управног одбора једног од најстаријих клубова у нашој земљи.

- За нас је ово свечани дан - рекао је Самарџић. - Радује нас сазнање да млади играчи радо остају у нашем клубу, што је потврда тога да се на исправан начин бавимо нашом децом и тако враћамо препознатљиви ДНК клубу, по којем је он био одувек препознаван. Зукић ће сада имати могућност да до краја докаже таленат којим располаже и да тако на најбољи начин потврди оно што ми знамо - да заслужује да носи дрес Војводине, али и државне репрезентације. Захвалност, наравно, дугујемо и свим тренерима у млађим категоријама који су га стварали и брусили.

Дејан Зукић није скривао задовољство због постигнутог договора и најпре се захвалио члановима управе на указаном поверењу.

- Наш договор трајао је веома кратко и јако сам срећан што окончан на обостарно задовољство - нагласио је млади репрезентативац Србије. - Нисам још увек показао максимум у дресу Војводине и желим да се, добрим играма у предстојећем периоду, лансирам и у Европу. Можда јесам један од предводника новог новосадског фудбалског таласа, али сам свестан да је пуно младих у нашој омладинској школи који су кренули истим путем. Ту, пре свих, мислим на Абаyију, Дробњака, Јеленковића, Ивановића, као и још млађе момке из генерације 2005., попут Милошевића и Мајсторовића.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести