Џеко: Хрватска и Србија имају чему да се надају

Капитен фудбалске репрезентације БиХ Един Џеко сматра да Србија и Хратска могу проћи групну фазу на Светском првенству у Русији уколико задрже тренутни ниво форме.
д
Фото: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

"Србија и Хрватска су у првим утакмицама показале да имају чему да се надају на Мундијалу, с обзиром на то да су, за разлику од многих фаворита, у првом колу остварили победе. Хрвати, чини ми се, играју много стрпљивије него раније и деловали су сигурно на терену те су на крају прилично лако стигли до победе која је још битнија уколико се у обзир узме чињеница да је Аргентина ремизирала с Исландом. Међутим, тек сада им слиједе прави испити, баш као и Србији која је ремек-делом Коларова савладала Костарику. Уколико задрже овај ниво форме и Србија и Хрватска се имају чему надати, а уверен сам да ће проћи групну фазу", рекао је Един Џеко за Спорт Клуб.

На питање ко су главни фаворит на Мундијалу, Џеко је рекао да у модерном фудбалу не постоје фаворити.

" То су доказали и резултати у досадашњем делу Светског првенства. Иако то звучи као флоскула, данас свако свакога може савладати. Управо се то у Русији и дешава. У једној утакмици све је могуће, поготово када је реч о турнирском систему. Нема више поправног, јер већ за неколико дана следи други противник. Уз то, многи играчи су имали тешке сезоне и то се осети на великим екипама па отуд и мало умора код појединих репрезентација. Међутим, верујем да ће фаворити, како првенство буде одмицало, доћи до изражаја, с обзиром на дужину клупе, јер ће бити тешко пратити њихов ритам. ​Наравно, традиционално, фаворити су Бразил па и Немачка, без обзира на пораз од Мексика, затим Шпанија, али и Белгија и Француска", сматра Џеко.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести