Дел Пјеро у Београду: Изузетне везе Италије и Србије

БЕОГРАД: Срећан сам што сам у Србији након што сам упознао и играо против много играча из ваше земље и упознао бројне легенде вашег спорта укључујући Новака Ђоковића, а данас и Вању Удовичића, изјавио је чувени италијански фудбалер Алесандро Дел Пјеро.
2
Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Легендарни капитен Јувентуса борави у Београду као промотер Италијанског фудбалског кампа за децу у Србији, који ће се у организацији Банке Интезе одржати на стадиону Вождовца од 23. до 28. августа.

"Посебно сам срећан што заједно пружамо подршку деци, имам троје деце и знам да су деца најважнија. Овај камп је доказ да је тимска игра најважнија. Само тимски се долази до победе и врхунских резултата, што смо видели и сада када је Италија освојила титулу првака Европе на Вемблију", рекао је Дел Пјеро.

Дел Пјеро је истакао да је рођен у Ковељану, на само неколико километара од границе некадашње Југославије и открио да су му идоли у детињству били Мишел Платини, Дијего Марадона и Зико, те да је због њих носио број 10.

Дел Пјеро је изнео низ комплимената на рачун Душана Влаховића, додао је да је Синиша Михајловић као велико име фудбала, наравно, знао да препозна таленат Ðанлуиђија Донаруме и изузетно је допринео да Италија постане првак Европе.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић изразио је велико задовољство што је велико име светског спорта попут Дел Пјера у Београду.

"Имамо прилику да учимо и дружимо се са једним од најбољих у историји, као и да децу у Србихи уче неки од најбољих стручњака. Да се друже, стекну нове вештине, све у духу фер-плеја", рекао је Удовичић.

Он је честитао Италијанима на европској титули у фудбалу, али и подсетио да је скор са Србијом 1:1, након победе Азура у кошарци и тријумфа Новака Ðоковића против Емануела Беретинија на Вимблдону.

На промоцији кампа присуствовао је и италијански амбасадор Карло Локашо, који је рекао да се нада како ће из ове акције стасати будући асови и заиграти у италијанском фудбалу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести