Џерард: Ливерпул треба да подигне споменик Клопу

ЛИВЕРПУЛ: Легдендарни фудбалер Ливерпула Стивен Џерард изјавио је да тај клуб менаџеру Јиргену Клопу треба да подигне споменик после завршетка сезоне.
s
Фото: Youtube Printscreen

Немачки тренер на добром је путу да донесе Ливерпулу прву титулу шампиона Енглеске после дугих 30 година чекања, а Џерард, који је тренутно тренер Ренџерса, Клопа већ сврстава међу легенде клуба са Енфилда.

"Познавајући Клопа, он не би желео да га сврставамо у легенде клуба. Он је скроман, али када погледате све што је урадио, он заслужује да буде ту међу њима. Преузео је Ливерпул када клуб није био ни близу најбоље екипе у земљи. Нису били ни међу четири најбоља, а сада су прваци Европе и освојиће прву титулу шампиона Енглеске након 30 година", рекао је Џерард, преноси портал Goal.com.

Бивши везиста "црвених" истакао је и да је по његовом мишљењу Клоп најбољи тренер на свету.

"У фудбалу се често чека да људи остаре како би им признали њихова достигнућа. Знам да власници Ливерпула то неће дозволити, а ја мислим да му треба одмах након ове сезоне подићи споменик испред Енфилда", закључио је Џерард.

Премијер лига наставља се данас, а фудбалери Ливерпула свој први меч после прекида због пандемије корона вируса играју у недељу против градског ривала Евертона.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести