ДЕРБИ ПАРТИЗАН-ВОЈВОДИНА Утакмица која се разликује од осталих

НОВИ САД: Када се састају фудбалери Партизана и Војводине, по неком неписаном правилу, спортска јавност у Србији фокусира се на ту утакмицу, очекујући да у њој види добар и квалитетан фудбал, голове и, најчешће, неизвесност у погледу тога ко ће освојити бодове.
Vojvodina Partizan/Arhiva Dnevnika
Фото: Dnevnik.rs

У суботу ће у Београду снаге одмерити црно и црвено-бели, сусрет стиже у специфичном  тренутку, посебно за београдски тим и с правом љубитељи фудбала од њега очекују да донесе занимљиву и резултатски отворену утакмицу.

- Пред нама је дерби који никако није попут других утакмица које играмо у домаћем првенству - рекао је голгетер Војводине Бојан Матић. - Без обзира на то ко је у каквој форми, за ове сусрете играчи се ментално другачије припреме и настоје да се покажу у најбољем светлу. Не сумњам да ће управо тако бити и сада на стадиону Партизана и могу да потпишем да ћемо ми из Војводине пружити све од себе не бисмо ли остварили жељени резултат. То су, по мени, победа или реми и сигуран сам да имамо квалитет и снагу да испунимо очекивања навијача.

Још увек није познато с којим ће снагама тренер  Ненад Лалатовић ући у утакмицу. С тога се не зна ни то да ли ће шансу у шпицу пружити Матићу или Немањи Николићи, стрелцу победничког гола против Инђије.

- На шефу је да то одлучи, а, уз варијанту да утакмицу почне Николић или да у стартној постави будем ја, постоји могућност и да заиграмо обојица од првог минута. Свеједно, имаћемо обавезу, као и сви остали играчи, да пружимо максимум и доведемо Вошу до остварења онога што смо зацртали - додао је Матић.

У сличном правцу размишља и Немања Николић, фудбалер који је овог лета стигао у Нови Сад управо из редова Партизана.

- Увек је код играча који су дошли из неког клуба велики мотив да се баш у дуелу с њим покажу у најбољем издању - објаснио је Николић. - Заиста не знам коме ће тренер Лалатовић да укаже шансу да заигра у нападу, али ме то не оптерећује, јер је једино важно то да екипа оствари жељени резултат. Као и увек, ићу ћемо на победу, мада не бисмо били незадовољни ни нерешеним резултатом, чиме бисмо задржали предност на табели у односу на црно-беле. Партизан нам је један од највећих конкурената у борби за друго и треће место и, у сваком случају, очекујем прави дерби, добар фудбал и фер и поштену утакмицу.

Нападаче из Новог Сада очекује велика битка са штоперским паром Остојић-Павловић, који су се усталили у централном делу дефазивне линије Партизана.


Партизан увек под притиском

Немања Николић је у прошлој сезони носи црно-бели дрес и добро познаје прилике у овој екипи.

- У Партизану увек постоји притисак и то је нешто на чега сви играчи који играју за тај клуб морају брзо да се навикну. Наравно, није исто када се екипа бори за титулу или, као сада, губи утакмице у домаћем првенству. Имају и наступе у групној фази Лиге Европе, али сигурно је да навијачи тог клуба нису задовољни учинком тима који се тренутно налази далеко од првог места Суперлиге. Наша предност је у томе што од почетка сезоне играмо стандардно и држимо ниво резултата, иако смо и ми имали одређене падове до којих је дошло због умора играча – каже Николић.  


- С Остојићем сам и приватно јако добар, сјајан је човек и најважнији играч у одбрамбеном делу екипе - прецизирао је Матић. - Међутим, дружба је дружба, а служба је служба и када изађемо на терен обојица ћемо се трудити да свој задатак одрадимо на најбољи могући начин.

Николић је на ове речи додао:

- Донедавно сам играо с обојицом и реч је о сјајним момцима, којима желим све најбоље у даљим каријерама. Сви ми играмо фудбал да бисмо побеђивали и јасно је с којим циљем ћемо и они и ми ући у сусрет.

Током прошлог лета из редова Партизана били су упорни да некако приволе Бојана Матића да потпише за њих. Нису у томе успели, а центарфор Војводине у овој сезони игра веома добро.

- Желели су ме црно-бели, али сам, сетићете се, онда рекао да све зависи од договора руководстава два клуба. Остао сам у Војводини, добро се припремио и голови које сам до сада постигао најбољи су доказ тога. Увек прија када вас траже наши најбољи клубови, а међу њима је свакако и моја садашња екипа и потрудићу се да прикажем добру игру и барем једном погодим мрежу Партизана најавио је Матић.

У екипи Војводине нема повређених и кажњених играча. Утакмица се игра од 14 часова, уз пренос на првом каналу ТВ Арена спорт.      

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести