Дерби Српске лиге: Бечејци преокретом добили Оџачане

Бечеј – Текстилац  2:1  (0:0)
fudbal
Фото: pixabay.com

БЕЧЕЈ: Градски стадион крај Тисе, гледалаца: 300, судија: Богићевић (Зрењанин) Стрелци: Савановић у 54, Дражић у 66. за Бечеј, а Бајић у 51. минуту за Текстилац. Жути картони: Милин, Јеленковић, Прерадов, Јелић (Бечеј), а Луковић, Поткозарац, Тодоровић (Текстилац).

БЕЧЕЈ: Милованов 7, Милин 7, Воргучин 7 (од 68. Крајиновић -), Јеленковић 7, Прерадов 7,5, Тутњевић 7, Мастило 7, Дражић 8 (од 86. Јелић -), Томић 7, Савановић 8 (од 90. Влаучин -), Томчић 7,5.

ТЕКСТИЛАЦ: Браћ 7, Луковић 6 (од 60. Зељковић 6,5), Благојевић 6,5, Тодоровић 6,5, Свитић 7, Илић 6,5, Лишчевић 6,5 (од 69. Радивојевић -), Бајић 7, Асани 7 (од 69. Миленковић -), Поткозарац 7, Галић 6.

Тријумф момака са Тисе у дербију другог кола војвођанских српсколигаша. После 532 дана заиграли су пред добро попуњеним трибинама и обрадовали своје навијаче, а растужили гостујуће, којих је, такође, на трибинама било.

Не може се рећи да је у првом полувремену био слаб фудбал, јер је виђено неколико полуприлика, али су у другом постигнути голови.  Гости су боље отворили наставак и већ у 47. лопта је завршила на пречки, а само четири минута касније постигли су гол. Галић је убацио са десног бока, а статична одбрана домаћих допустила је Филипу Бајићу да неометан са седам метара пошаље лопту у мрежу крај Милованова.

Само је три минута трајала радост гостију, јер је у 54. минуту Томчић изванредно убацио у ватру Милоша Савановића, који се у трку ослободио пратиоца, а када му је у сусрет кренуо голман Браћ, подбо је лопту и она је завршила путању у мрежи.

То није деморалисало госте, који су најставили да атакују ка домаћем голу или је то била тактичка варка домаћина да им се препусти иницијатива, а онда контрама покушају стићи до новог гола и победе. И успели су у томе. Опет је Чедомир Томчић био у улози асистента, али овога пута је у ватру убацио Косту Дражића, који је, готово, на идентичан начин побегао пратиоцу и крај истрчалог Браћа послао лопту у мрежу за коначних 2:1. Могли су гости у 80. минуту до изједначења, а Бајићев центаршут са леве стране Радивјевић је проследио преко гола. Последњи покушај на утакмици имао је Крајиновић у надокнади времена, али овога пута је Браћ био на месту.      

В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести