Дибала: Мартинез ме саветовао како да изведем пенал против Француске

БУЕНОС АЈРЕС: Фудбалер Роме и репрезентативац Аргентине Пауло Дибала, признао је да му је саиграч, голман националног тима Емилијано Мартинез,  саветовао како да изведе пенал у финалу Светског првенства у Катару против Француске, преносе аргентински медији.
YT
Фото: Youtube Printscreen

Аргентина је освојила титулу на Мундијалу у Катару, пошто је после бољег извођења пенала победила Француску. Меч је после 90 минута завршен без победника, 2:2. После продужетака било је 3:3, а Аргентина је у пенал серији славила са 4:2.

Дибала је у игру ушао у финишу утакмице да би извео пенал. Он је извео пенал у другој серији после Лионела Месија, а преварио је голмана Француске Уга Лориса.

"Мартинез ми је рекао да шутирам по средини. Претпоставио је да ће се Лорис с обзиром на то да су Французи претходно промашили пенал, бацити у леву или десну страну. Хтео сам да пуцам у лево, али сам на крају послушао саиграча", рекао је Дибала.

Он је признао да је знао да улази у игру да би шутирао једанаестерац.

"Истина је да сам, када ме је селектор Лионел Скалони позвао да уђем у игру, знао да је то због пенала па сам покушао да останем смирен. То кретање од центра до лопте је било нешто најдуже у мом животу. Срећом, све се добро завршило", закључио је Дибала.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести