Дисциплинска комисија ФСС поднела пријаву против потпредседника ФК Партизан Владимира Вулетића

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије поднела је пријаву против потпредседника Партизана Владимира Вулетића.
Vladimir Vuletic/tanjug
Фото: Танјуг/видео/Владимир Вулетић

Један од челника црно-белих тужен је због увреда на рачун првог човека Заједнице Драгомира Лазовића и директора те организације Владимира Булатовића.

„Као доказни материјал приложен је текст чланка из једног дневног листа, од 19. децембра 2018. Непосредним увидом у поменути текст, установио сам да Булатовић покушава да свом ментору и правном ста­ратељу Лазовићу скине наочари са главе, као што је Лазовић Булатовићу конципирао одлуку коју је донео у вези са утакмицом између Партизана и Мачве“ преноси “Моцарт спорт” речи Владимира Вулетића.

„Како другачије објаснити да се Дисциплиснка комисија ФСС не бави најавама Лазовића да ће Булатовић сигурно одбити жалбу Партизана, пре него што је одлука о том мечу и донета. А, жалба њему лично није била ни послата, будући да је ненадлежан. Можда Булатовићу смета једно од чувених дела Љубомира Симовића “Бој на Косову”, у којем постоји алегоричан опис: “Шта бива кад се топузина да буздовану”. Односно, шта бива када се ненадлежни органи баве правним стварима у којима су неуки. Ко је од њих двојице топуз, а ко буздован, ја то не знам. Будући да ми није јасно како су се они препознали у алегорији коју сам навео.

Потпредседник Партизана је у свом стилу објаснио како ће он реаговати на ову тужбу.

„У року од осам дана одговорићу Дисциплинској комисији ФСС на ову бласфемичну пријаву, па ћу се, као Кочићев “Јазавац пред судом”, појавити у својсту брањеника оптужених Љубомира Симовића, Бранислава Нушића, Јована Стерије Поповића, Петра Петровића Његоша и Радоја Домановића. Исход је крајње неизвестан. Елем, захтеваћу саслушање пред дисциплинцима ФСС на којем ћу да приповедам древну кинеску причу о мудрацу ВЛА БУ ЛА и његовом учитељу и ментору ДРА ГО ЛА. Биће то приповест о напорима ових кинеских мудраца да одбране вишу силу од силе права“, закључио је Вулетић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести