ДИСКВАЛИФИКАЦИЈА РУБЉОВА: Цинкарио га судија

Бизарна ситуација донела нам је разрешење првог полуфинала на АТП турниру у Дубаију. Андреј Рубљов дисквалификован је при резултату 6:7, 7:6, 6:5, за Алекснадра Бублика на основу тврдње линијског судије који говори руски да је Рубљов опсовао другог линијског судију.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Рубљов је бесно пришао линијском судији и викао на њега што није позвао аут. Он се пожалио судији у столици, Миријам Блеј која је позвала супервизора Роналда Хепфера и пренела му оно што је њој речено.

Супервизор је позвао линијскох судију, а затим је пришао и линијски судија који је целу ситуацију пријавио Блеј. Он је Рус и тврдио је да је Рубљов опсовао на руском.

Рубљов је објашњавао супервизору да се жалио на недосужен аут, тврдио је да није рекао ништа на руском и да није рекао ништа ружно.

Судија који говори руски, тврди да је Рубљов рекао „је..ни“.

Распарава се развила, Рубљов је питао супервизора коме ће да верује, њему или судији, а завршено је тако што је Рубљов суспендован.

Бублик је био збуњен, тражио је да се меч настави, али све је већ било одлучено, мада је Рубљов покушао да настави разговор са супервизором и да поново и поново објасни да није опсовао.

Кепфер је само рекао:

„Меч је завршен“.

Блеј је покушавала да врати снимак, да установи вероватно шта се дешавало, али то је била друга опомена за Рубљова и супервизора више ништа даље није занимало.

(Спорт клуб)

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести