ДОБИЈАО САМ 100.000 ЕВРА НА РУКЕ ОД БРАЋЕ МАМИЋ: Шокантне речи бившег немачког репрезентативца!

Суђење браћи Здравку и Зорану Мамићу, месецима уназад је једна од главних тема  у Хрватској. Први је био сива еминенција Динама, а други спортски директор клуба.
evri, pixabay
Фото: pixabay.com

О томе шта се све дешавало у Динаму из Загреба и како је новац испумпаван из клуба, на суду је сведочио немачки фудбалер Јенс Новотни. Играч који је за репрезентацију Немачке одиграо 48 утакмица носио је дрес Динама у сезони 2006/2007, када је одиграо десет утакмица.

Немац је открио да му је највећи део уговорних обавеза исплаћиван у готовини "на руке", а новац је добијао од окривљеног Зорана Мамића. Загребачки портал Индекс, доноси извештај са сведочења Новотнија.

"Након што му је поново предочен исказ из истраге 2018. године, у којем је казао да му је уговорена месечна плата била нешто већа од 100.000 евра нето, од чега је 100.000 добијао у готовини "на руке", а остатак на рачун, Новотни је одговорио: 

- Вероватно је било тако како сам тада рекао, али данас се тога тачно не сећам. 

На питања тужиоца с ким је договарао исплате у готовини и да ли му је било објашњено зашто се то ради, Новотни је напоменуо да је то питао Зорана Мамића, који му је одговорио "да је то нормално", а он је добијени новац после уплаћивао на свој рачун. Такође истиче да је порез на износе од 100.000 евра које је добијао месечно требало да плати Динамо, јер су у уговору стајали само нето износи, а клуб се обавезао да ће подмиривати остале обавезе."

Уз Здравка и Зорана Мамића, који су у бегу и налазе се у БиХ и којима се суди у одсуству, оптужницом су обухваћени Здравков син Марио Мамић, бивши Динамов директор Дамир Врбановић, предузетници Сандро Стипанчић и Игор Крота те менаџер Ники Артур Вуксан.

Оптужница садржи скоро 700 страна и терети Мамиће да су склапањем фиктивних уговора са компанијама из егзотичних земаља, те испостављањем рачуна о плаћању непостојећих услуга за трансфере играча, оштетили Динамо из Загреба за скоро 20 милиона евра у периоду од 2004. до 2015. године.

(Курир спорт/Индекс)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести