Доцић: Ужелели смо се фудбала, најпоштеније да се све одигра

БЕОГРАД: Капитен фудбалера Чукаричког Марко Доцић изјавио је да су му током паузе због пандемије корона вируса недостајали тренинзи и да му се живот мало променио.
docic
Фото: Youtube Printscreen

"Брђани" су јуче одрадили први тренинг после паузе због пандемије вируса, а данас су на програму била два тренинга.

"Сигурно да је немогуће играти фудбал без контакта, тешко да ће се то десити. Тренинзи су нам свакако недостајали. Кад годинама радите једну ствар и кад постоји адреналин у вама, па прекинете то на два месеца, мало вам се и живот промени. Можете да гледате на неке ствари са друге, шире стране", рекао је Доцић за клупски сајт.

Изабранци Александра Веселиновића на почетку ће радити по групама, а Доцић се нада да ћемо ускоро моћи нормално спроводимо тренинге, кад што је то било и пре вируса.

"Тренери су већ направили план и програм рада, радујемо се повратку на терен и да напокон осетимо лопту", рекао је он.

После готово двомесечне паузе ризик од евентуалних повреда је свакако већи, али је Доцић истакао да се много радило на превенцији.

"У претходном периоду смо највише радили на томе. То је био акценат на вежбама које смо радили код куће. Овај период су такође неки играчи искористили да се опораве од повреда. Сада су сви здрави, орни и спремни за наставак првенства.

Доцић је истакао да се залаже да се одиграју сви мечеви у Суперлиги, као што је то било и планирано пре почетка првенства, што је став и тренера Веселиновића.

"Најпоштеније би било да се одиграју сви мечеви до краја и да терен буде једино мерило при рангирању тимова. У том случају, ако се буду играла преостала четири кола, као и плеј-оф, биће врло занимљиво, пре свега у борби за Европу и опстанак. Сваки меч би у том случају био од огромне важности. Наравно, не одричемо се амбиција ни у Купу Србије, где смо тренутно у четвртфиналу", закључио је Доцић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести