Договорена продаја Челсија за 4,25 милијарди фунти

ЛОНДОН: Фудбалски клуб Челси саопштио је да су договорени услови за продају вредну 4,25 милијарди фунти, конзорцијуму америчког бизнисмена Тода Боилија, сувласника бејзбол тима ЛА Доџерс, преноси ББЦ.
2
Фото: pixabay.com

Лиценца Челсија, који је његов власник руски милијардер Роман Абрамович одлучио да прода након руске инвазије на Украјину и пре увођења британских санкција, истиче 31. маја и клуб се суочава са могућношћу да престане са радом уколико не буде продат или лиценца не буде продужена.

Према договору који је постигнут, нови власници ће платити 2,5 милијарди фунти за акције клуба, наводи се у саопштењу, а новац ће ићи на замрзнути банковни рачун да би био дониран у добротворне сврхе.

Конзорцијум који предводи амерички бизнисмен, такође ће обезбедити 1,75 милијарди фунти за улагање у енглеског фудбалског премијерлигаша.

У саопштењу, Челси је прецизирао да се очекује да ће продаја бити завршена до краја маја, а за преузимање је потребно одобрење енглеског фудбалског савеза и британске владе, наводи ББЦ.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести