Ђорђевић и Фофана раскинули уговоре с Војводином

НОВИ САД: По завршетку јесење полусезоне, почеле су и прве промене у играчком кадру фудбалера Војводине. Данас су уговоре с новосадским суперлигашем споразумно раскинули штопер Лазар Ђорђевић (26) и нападач Исмаел Беко Фофана (30).
1
Фото: J. Grlić

Обојица су у редове Воше стигли током лета и очекивало се да ће представљати појачања за црвено-беле. Међутим, нису успели играма да то и докажу, па су изгубили место у екипи. Ђорђевић је дошао из словачког прволигаша Подбрезове и био стандардан на месту левоногог штопера, али га је лоша партија у дербију с Црвеном звездом преселила на клупу и од тог, 7. кола, више га није било на терену.

Уз то, шансу коју је добио, у пуној мери искористио је Синиша Саничанин, постао један од најбољих играча, па за Ђорђевића најчешће места није било ни на клупи. На то се надовезала и повреда, и није никакво изненађење то што је овај рођени Врањанац решио да срећу потражи у некој другој средини. Иначе, уговор с црвено-белима требало је да му важи до лета 2020. године.

Искусни Фофана је стигао на “Карађорђе” из редова Чукаричког и од њега се очекивало да буде један од стубова екипе, када је шпиц напада у питању. Одлично је младић из Абиyана (Обала Слоноваче) отворио сезону, био стрелац у прва два кола (против Младости и Земуна), имао и три асистенције, али су онда уследили пехови с повредама и пад форме.

Тешко је улазио у шансе и, кад би и добио прилику, најчешће је био замењиван пре краја утакмица. У последњих пет сусрета није га било међу првотимцима, што је искористио као повод да се договори с члановима управе Војводине о споразумном прекиду сарадње, која је претходно била орочена такође до лета 2020. године.

„Договорили смо с овом двојицом играча да је најбоље за клуб и њих саме да потраже нове средине, а ФК Војводина им жели пуно среће и успеха у наставку каријера“, рекао је спортски директор Новосађана Саша Дракулић.

А. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести