Ђорђевић: Потребна су нам појачања

Жесток темпо утакмица на зачетку сезоне, недовољан број фудбалера у ротацији, а онда и квалитет ривала, утицали су на то да Војводина доживи пораз на  „Карађорђу“ у дербију са Партизаном(0:2).
Ф. Бакић/ Фудбалери Војводине и Партизана одиграли солидну партију у дербију
Фото: Ф. Бакић/ Фудбалери Војводине и Партизана одиграли солидну партију у дербију

Јунаци победе црно-белих били су двоструки стрелац Бибарс Натхо и десни бек Александар Лутовац, који му је асистирао приликом постизања оба гола.

Црвено-бели су бојажљиво ушли у дерби, дуго су се тражили и омогућили супарнику да загосподари тереном и сигурно крене ка тријумфу, другом узастопном у Новом Саду. Само у једном делу другог полувремена ученици тренера Славољуба Ђорђевића били су нешто конкретнији, макар су деловали решеније, али је нови гол Натха закључио причу и ствар рутине била је привођење сусрета крају.

- Био је то још један у низу дербија, али нас овог пута бог није погледао – рекао је тренер Ђорђевић. – Примили смо брз гол на почетку утакмице, то нам се дешавало и у припремном периоду, тада смо успевали да се вратимо у утакмицу, а овог пута нисмо у томе успели. Тргли смо се и против Партизана, али је требало да будемо мало храбрији, јер нас гост ничим није изненадио. Оно што смо припремили, на нашу жалост, нисмо успели да спроведемо у дело и сусрет је завршен неповољно по нас.


Навијачи Воше незадовољни

Преко 7.000 гледалаца на стадиону „Карађорђе“ присуствовало је дербију између Војводине и Партизана. Навијачи Новосађана су, наравно, били превасходно смештени на северној трибини и с тог дела се, уз подршку играчима, практично од почетка сусрета чуло скандирање усмерено против управе. Разлог је био у томе (што је потврдио и велики транспарент на северу) што, уколико елиминише литванског представника Војводина  у 3. колу квалификација за Лигу конференција неће моћи да играју на свом стадиону. Како је рекао директор „Карађорђа“ Драгомир Тановић, опција је да се утакмица одржи на стадиону Партизана, што се присталицама црвено-белих никако није допало.


Новосађани су тек у други део утакмице ушли нешто отреситије, почели су дуже да држе лопту и натерали су тим тренера Александра Станојевића да се повуче. Ипак, опипљивијих прилика пред голом Поповића није било.

- У наставак смо ушли храбрије, али смо тада примили други гол на начин на који смо га примили. Не замерам ништа мојим играчима, такве ствари се дешавају на великим утакмицама, на којима нијансе одлучују. Овог пута пресудила је наша смушеност у одбрани, јер, да нисмо примили други гол, можда бисмо се и вратили. У тешком смо ритму, али чврсто верујем у  играче и убеђен сам да ћемо се подићи и наставити даље.

Очигледно је било да Војводина нема довољан број фудбалера у ротацији, самим тим ни појединце на клупи који би могли да промене ток сусрета. Нагласио је то и Славољуб Ђорђевић, додајући да је велики хендикеп то што још увек на терен не може да се врати повређени Миљан Вукадиновић. Уз то, истакао је и неопходност ангажовања нових играча, који би појачали конкуренцију.

- Највеће појачање за нас биће када се у екипу буде вратио Вукадиновић. Евидентно је да имамо слабу ротацију, при чему посебно мислим на дефанзивни део екипе. Када се неко повреди или слабије игра, не можете да га замените, али не желим да тражим алиби. Када изгубите утакмицу, тренер је крив, а играчи имају заслуге у победама. Лично, чврсто верујем у то да момци могу да играју на свака три дана, без обзира на то какав је распоред, али је чињеница и то да су нам потребна појачања и то она - права. Више пута сам наглашавао да не желим да доводимо било кога како бисмо само могли да кажемо да смо се појачали. Повреде које су нам се догађале биле су механичке природе и оне немају везе с начином тренинга и укупног рада. Новосађани морају да размишљају о реванш утакмици с Паневежисом у 2. колу квалификација за Лигу конеференција. Тај сусрет на програму је у четвртак, а млади стручњак је убеђен да је то довољно времена за опоравак и припрему тима да заокружи посао и закаже дуеле са ЛАСК-ом из Линца у наредној рунди европског такмичења.

- Имамо три дана да се спремимо што је сасвим довољно. Видећемо ко је и колико уморан, односно да ли је још неко од играча повређен, пошто се неколицина њих пожалила на неке лакше повреде. Склопићемо тим с оним што имамо на располагању, јер заиста верујем у ове момке. Почетак утакмице нам је увек битан, тако ће да буде и у четвртак, јер и даље улазимо у утакмице бојажљиво, што је можда и ствар психолошке припреме, али радићемо и на томе – поручио је Славољуб Ђорђевић.       

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести