Ђорђевић: Правимо нови тим Војводине, циљеви остају исти

Одласком Ненада Лалатовића с места шефа стручног штаба, само за тренутак се учинило да ће Фудбалски клуб Војводина имати проблем да пронађе његовог наследника.
slavoljub djordjevic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Међутим, веома брзо ангажован је млади стручњак Славољуб Ђорђевић (40), човек који је у прошлој сезони остварио историјске резултате с Радником, пошто је с екипом из Сурдулице остоји шесто место у Суперлиги и пласирао се у полуфинале Купа Србије. Уз то, тим с југа наше земље имао је и најбољег стрелца елитне дивизије у лику новог репрезентативца Милана Макарића, некадашњег ђака Вошине школе, а Ђорђевић је високо позиционирао још неке фудбалере, чија су имена данас одлично котирана у српском фудбалу.

После сезоне коју сте провели у Сурдулици, решили сте да напустите Радник и прихватите позив који вам је стигао из Новог Сада. Због чега сте то учинили?

- Као и за све што сам радио у животу, потрудио сам се да повучем промишљен и исправан корак  - рекао је Ђорђевић. – Убеђен сам да за мене не би било добро то да сам наставио с радом у Сурдулици, јер мислим да Радник не може да игра квалитетније него у прошлом првенству, нити да оствари боље резултате. Када ми је стигао позив из Новог Сада, нисам се ни за тренутак двоумио, јер рад у Војводини, једном од највећих клубова у Србији, али и у некадашњој Југославији, доживљавам као истинску част и привилегију.

У понедељак и уторак играчи ће да обаве лекарске прегледе, а прозивка црвено-белих ће да уследи у среду, чиме ће и званично почети припреме за нову сезону. Шта у њој очекујете, посебно када се у обзир узме чињеница да је већем броју стандардних играча истекао уговор и да су већ напустили клуб?

- Остали смо без неких битних фудбалера, али имамо максималну подршку од чланова управе клуба на путу ка формирању новог тима. Момци који су остали имају завидан квалитет, трудимо се да доведемо и неколико новајлија и да онда, заједничким снагама, кренемо ка остваривању амбициозних планова. Знамо шта желимо, циљеви екипе неће се мењати, јер то је Војводина, клуб који увек има жељу да буде у самом врху српског фубала. Истина је да ће нам отежавајућу околност представљати то што тек састављамо екипу и у ходу решавамо неке ствари, али сам оптимиста и убеђен сам да ће на крају читав посао који данас радимо, да досесе жељени резултат.

Како ће то Војводина да игра у наредној сезони, односно на чему заснивате властиту фудбалску филозофију?

- Пре свега, инсистираћу на дисциплини, односно на томе да се сви играчи понашају у складу с високим реномеом клуба. У самој игри, увек инсистирам на максималној агресивности, али и обавезној игри с лоптом, јер желим да презентујемо директни, нападачки фудбал. Наравно, тражићу од момака да, као тим, будемо изузетно компактни и да сви наши напади, сходно постулатима модерног фудбала, почињу од квалитетне и чврсте одбране.

С обзиром на то да су неке важне полуге напустиле Нови Сад, на којим позицијама су Воши преко потребна освежења?

- Пре свега,  мораћемо да доведемо барем двојицу штопера, колико видим, могло би да нам зашкрипи и на позицији десног бека, а неопходан ће нам бити и један брзи нападач. То је неки минимум захтева који сам изнео спортском директору Љубиши Дунђерском и члановим УО. Клубови ће у току наредних дана да почну лагано да пале моторе и идеално би било да већ на почетку припрема имамо на окупу окосницу тима за нову сезону. Због тога ових дана радимо свакодневно, уосталом, такав нам је посао. Оптимиста сам, верујем у снагу самог клуба, сигуран сам да циљеви које смо поставили нису неоствариви и да наши будући резултати морају да буду такви да заслуже поштовање навијача и града Новог Сада. Потребно ће нам бити једино мало стрпљења код свих, таман док све не доведемо у склад – додао је Славољуб Ђорђевић.

А. Предојевић


Припреме

Још увек није решена дилема везана за то где ће црвено-бели да одраде ударни део припрема. И даље су у оптицају Златибор и Словенија.

- Очекујем да то буде разрешено у наредних два-три дана, јер отежавајућу околност нам стварају термини и уговарање тренинг сусрета с јачим ривалима – објаснио је Ђорђевић. – Потребне су нам провере с тимовима који поседују одговарајући квалитет, јер само у том случају наши играчи моћи ће да виде где се тренутно налазе и на чему треба посебно да раде.

Без одмора

Славољуб Ђорђевић практично није ни био на заслуженом годишњем одмору, јер му је, одмах по завршетку сарадње с Радником, стигао позив из Војводине, у којој се од првог дана максимално активирао и посветио обавезама.

- Квалификације за Конференцијску лигу почињу крајем јула, тако да ћемо да имамо само око месец и по дана времена да уиграмо тим који ће почети такмичење у европској конкуренцији – истакао је тренер Новосађана. – Што се одмора тиче, осећам се веома добро,  али сваки тренутак слободног времена користим да одем на реку, јер на Сави имам сплав и могућност да додатно напуним батерије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести