Ђорђевић: „Вечити” ће морати да се помуче

С посебном пажњом јавности очекивана је последња провера фудбалера Војводине пред скори почетак нове сезоне.
Ј. Грлић/ Тим Војводине који је почео дуел с Израелцима
Фото: Ј. Грлић/ Тим Војводине који је почео дуел с Израелцима

Већ у наредни петак (16. јула), Новосађане очекује првенствена премијера у Београду, где ће им домаћин бити актуелни првак Србије, екипа Црвене звезде, па је суботњи дуел с Макабијем из Нетање био прилика гледаоцима на стадиону “Карађорђе” да виде с каквим тимом располажу, али и у каквој  су форми Новосађани. Дуел с Израелцима, утисак је, није понудио жељене одговоре навијачима, јер је завршен резултатом 0:0, а нешто већу иницијативу и посед лопте имали су гости. Додуше, прилика на обе стране било је (пре)мало и, као закључак, наметнуо се став да је нејасно колико заиста црвено-бели из Новог Сада могу да остваре у сезони која куца на врата.

- У оваквој утакмици није ни могло да се очекује да публика види посебну лепоту у игри - рекао је Славољуб Ђорђевић, нови тренер Вошиног тима. - Међутим, приметна је била дисциплина у нашем наступу и неке идеје које ћемо настојати да спроведемо у дело. Момци су крваво радили месец и по дана и добро су се спремили, већ следеће недеље почиње паклени период за све нас, а велика је привилегија за момке то што играју у Војводини. Видео сам и то да је играчима било пуно срце због тога што су, после паузе од годину и по дана, навијачи дошли да им дају подршку.

Није шеф струке новосадских црвено-белих пропустио прилику да дода како је атмосфера коју је направило око 1.500 гледалаца била посебна.

- Први пут сам и ја имао позитивну трему, јер сам имао прилику да водим тим овако великог клуба какав је новосадски. Свесни смо и играчи и ја тога где смо и ко смо и трудићемо се да у предстојећој сезони направимо озбиљан резултат. Против екипа какав је Макаби, игра тешко може да буде лепршава. Трудили смо се, у тренуцима када смо имали иницијативу, да се препознају идеје које имамо, али и механизми у нашој игри.  У блоку смо стајали јако добро, били скоцентрисани и имали једну озбиљну контру, као и два-три обећавајућа напада. То је неки модел како треба да играмо када нам ривали буду јаче екипе од нас, јер нам противник практично није угрозио гол.


Побеђиваћемо као тим

Одговарајући на питање да ли ће тим који је почео дуел с Макабијем истрчати и на мегдан Црвеној звезди у петак, Ђорђевић је био категоричан:

- Неће. Ни у једном сусрету током припремног периода нисам извео исти састав, јер тим не чини 11-12 играча, а један фудбалер код мене не може да одигра више од 70 или 80 посто утакмица. Једноставно, морамо да ротирамо поставу, јер имамо скроман број фудбалера. То не значи да кукам, већ да ћемо спремати екипу у односу на то ко нам је следећи ривал. Пред нама су тешке утакмице, ротације су неминовне, а сви ови момци су приближног квалитета и само их нијансе разликују. Наглашавам то да ће Војводина побеђивати као тим, а управо екипа ће избацивати у први план појединце.


Наравно, није све функционисало у наступу “Старе даме” онако како би Ђорђевић то желео.

- Доста је ствари које ћемо морати да променимо, а највише при томе мислим на самопоуздање код играча. Приметно је било да су момци били у великом грчу, што је донекле и разумљиво, јер су, после дуге паузе, играли сусрет пред навијачима. Како је време одмицало, почели су да се опуштају и не видим разлог због којег врло брзо не би постали смирени и доказали да су прави.

Дилема је да ли је добро или лоше то што ће Воша на почетку сезоне за противнике имати Црвену звезду и Партизан, а, између и после та два дербија, и утакмице у кавлификацијама за Лигу конференције с литанским Паневежисом.

- Свака прича има две стране. Сигурно је да би било боље да на почетку Суперлиге имамо неке лакше ривале, али све то је за мене привилегнија. Публика се враћа на стадионе, очекујем да против Звезде у Београду на трибинама буде много навијача и момци ће моћи да осете праву, фудбалску атмосферу. Фудбал се игра због гледалаца и представља истински спектакл и очекујем да ће мојим играчима то представљати мотив више. По мени, Звезда и Партизан ће имати можда и већи притисак од нас, јер, ипак, треба Војводину победити, а то није ни мало лако и једноставно и мораће добро да се помуче.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести