Ђоровић: Дао сам довољно, на ФСС-у је да одлучи

ТРСТ: Селектор младе репрезентације Србије Горан Ђоровић, после краха на Европском првенству, каже да је на челницима Фудбалског савеза Србије да одлуче о његовом статусу.
Goran Djorovic/Dnevnik
Фото: Горан Ђоровић, фото: Дневник

Србија је јучерашњим поразом од Данске (2:0) групу у Трсту завршила неславно без иједног бода, уз још поразе од Аустрије (2:0) и Немачке (6:1).

"Ја не могу да доносим одлуке, о томе други одлучују. Не тражим алиби. Шта год одлуче могу да само да прихватим и да се захвалим за шансу. Само бих да подсетим да сам ја радио и у А тиму као Муслинов помоћник. Сад и ово, после добрих квалификација... Са моје тачке гледишта ово што сам дао српском фудбалу, нећу да кажем да је много, али је довољно и надам се само да ће се даље надоградити. Да ли ја или неко други мање је битно. Миран сам и чистог образа", рекао је Ђоровић после утакмице.

Ђоровић је признао да је његов тим морао и могао боље да одигра ЕУРО.

"Овде је 12 најбољих репрезентација, а многе нису отишле у полуфинале. Без обзира на све не кривим играче, за мене су они светиња. Желели су много више. Осам од девет играча смо већ пребацили у А тим. Наравно да ово нисмо могли ни да замислимо, али то се дешава у фудбалу".

Како је нагласио, о узроцима неуспеха причаће у наредним данима када се направи детаљна анализа.

"Припреме смо прошли без доста играча из А тима. Неки су били уморни, играли много. Неки нису играли у клубовима, имали су малу минутажу", закључио је Ђоровић, констатујући и да је имао доста проблема да састави тим за дуел са Данском због повреда и психичког пражњења.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести