Ђоровић после Немачке: Нека ја платим цену

ТРСТ: Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Горан Ђоровић преузео је на себе кривицу због тешког пораза од Немачке (6:1) на првенству Европе у Италији и Сан Марину и поручио да ако ће он платити цену дебакла уколико буде потребно, а не играчи.
djorovic, fss
Фото: Goran Đorović, foto: FSS

Српски тим, чији гро чине играчи који су баш на јучерашњи дан постали омладински шампиони света пре четири године, већ после два кола остао је без шансе за полуфинале и олимпијску визу за Токио.

"Овде нису криви новинари, није крива ни јавност, али замолио бих вас да заштитите играце, ако неко треба да буде крив, то сам ја. Никада нисам тражио алиби, нецу ни сада, само бих вас молио да поштедите играче. Овакви порази се дешавају у фудбалу, имао сам их и ја као играч, ако неко треба да плати цену, онда сам то ја", рекао је Ђоровић након утакмице.

Он је додао да нико није очекивао два пораза, рачунајићи и први против Аустрије (2:0), после одличних резултата у квалификацијама.

"Предстоји нам дубока анализа свега што се издешавало. Ја сам ову екипу селектирао, довео је на Европско првенство. Ови играчи су наша будуцност, морамо да их чувамо. Овакви порази се дешавају у фудбалу, можда и тежи. Тешко је говорити после оваквог пораза, али играци су у овом моменту дали максимум. Наишли смо на бољег ривала, морамо то да признамо. Репрезентација Немацке надиграла нас је у свим сегментима игре, у трчању, техници, организацији игре".

Према његовим речима, опет се поновила ситуација да код првог примљеног гола екипа падне.

"После првог гола као да настаје шок. Мислим ипак да треба да заштитимо играче од критика, која је са ваше стране оправдана (новинара прим. аут), али ако неко треба да буде критикован и да буде кривац, то сам ја. Дали су све од себе, али наишли смо на период противника".

Он није желео да одговорност пребацује на одбрамбене играче.

"Имали смо искључење Јовановића против Аустрије, сматрали смо да је Бабић својим играма у Црвеној звезди заслужио поверење. Генерално не треба кривити одбрану, направили смо грешке које су нас коштале, али знате како се каже, после рата сви су генерали. Остаје нам да се подигнемо, имамо још једну утакмицу, да вратимо играче физички и психички".

Ђоровић признаје да је свестан да је и народу тешко пао пораз од Немачке.

"Ово су ствари које се дешавају у фудбалу. Играчи нису желели да разочарају народ, нико није хтео да га повреди. Дали су много у прошлости, сигуран сам да ће и у будућности. Требало би одвојити ствари фудбалске и игру од онога што може да повреди, као што је у прошлости могло да обрадује српски народ", закључио је Ђоровић.

Србија такмичење завршава у недељу утакмицом против Данске од 21 сат.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести