ЕП ЗА МЛАДЕ: Немци одржали час модерног фудбала

Србија – Немачка 1:6 (0:3)
е
Фото: Танјуг (Franco Debernardi/ANSA via AP)

Млади играчи Немачке одржали су нам  прави час модерног фудбала  и чини лако се пласирали у полуфинале Европског првенства. „Орлићи“ ни једног тренутка нису били равноправан ривал „панцерима“ који су од првог минута загосподарили тереном, и брзим акцијама разбили концепцију нашег тима. Очигледна је била велика разлика  у схватању фудбала, „панцери“ су играли једноствано, са два – три додира, упутили преко 20 ударца на наш гол, а ми нити смо имали идеју, нити снаге да се одупремо расоположеном противнику.

Немоћ наше репрезентацје најбоље осликавало је и то што у првом полувремену нисмо упутили ни један ударац према немачком голу, а наша мрежа се три пута затресла.

После почетних испитивања, Немци су повели, најбољи играч Немачке Валдшмит, лепо је проиграо у Рихтера, који је лако са десетак метара савладао Радуновића. У моментима када смо како тако успели да успоставимо  равнотежу на терену, на нашој половини погрешио је Лукића,а Немци су муњевито реаговали, измењали дупли пас и Валдшмиту није било тешко да погоди празну мрежу.

 И трећи погодак Немци су постигли после велике грешке „орлића“, Гајић је изгубио лопту негде на десној страни, а Немци су после муњевите акције и трећи пут успели да матрирају Радуновића, стрелац је опет био Валдшмит, који је само завршио брзу контру Немаца. 

 У наставку меча играли смо нешто боље, томе је допринела иизмењена поставка игре, па смо у 54. минуту упутили и први ударац према противничком голу, али је шут Јовића, голман Нибел успео да скрене у корнер. Наравно, у другом делу Немци задовољни високим вођством играли су много лежерније. Међутим и тако су успели да неколико пута пробију бедем испред нашег гопла- На срећу на голу смо имали опет расположеног Радуновића, који је у 64. минуту опет феноменално интервенисао и спречио погодак, после шута Дауда. Међутим, само неколико минута касније омалени фудбалер Немачке уписао се у листу стрелца, опет смо погрешили на средини терена, лопта је дошла до Дауда, који је преварио неколико наших фудбалера и са двадесетак метара лако погодио мрежу.

 У последњих петнаестак минута наш тим је деловао као разбијена војска, па је расположени Валдшмит,  постигао нови погодак. Интересантно да је то био чак четврти гол Немаца, који је постигнут из контри и то преко средине наше одбране.

У финишу утакмице успели смо да смањимо резултат. После продора Ранђеловића судија Ковач је показао на белу тачку,а са линије пенала Живковић је био сигуран.

 А потпуни дебакл „орлића“ у надокнади употпунио је Мајер, који је са 18 метара погодио леви горњи угао.

ТРСТ: Стадион: Неро Роко, гледалаца 10.000, судија: И. Ковач (Румунија), стрелци: Живковић у 84. (из пенала). за Србију, а Рихтер у 16. и Валдшмит у 30. 37. и 80.  и Дауд у 68. и Мајер у 92. минуту за Немачку. Жути картони: Миленковић, Рачић (Србија), 

 СРБИЈА: Радуновић  6- Гајић 5, Миленковић 5, Бабић 5, Богосавац 6 – Рачић 5, Пантић 5(Ранђеловић), Лукић 5 – Живковић 5, Радоњић 5 (Лутовац), Јовић 5 (Јовељић).

НЕМАЧКА:  Нибел – Клостерман 6, Баумгартл 7, Та 7, Хенрикс 6- Егештајн 7 (Мајер), Езтунали 7 (Амири 7), Дауд 7, Нојхаус  7 – Валдшмит 8, Рихтер 8 (Нмеха).

 Г. Ковач

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести