Драган Радојичић обавио прозивку фудбалера Пролетера

С припремама за наставак суперлигашке првенствене трке почела је екипа Пролетера.
Prozivka FK Proleter/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/ С прозивке фудбалера Пролетера

Прозивку кандидата за тим јуче је обавио шеф стручног штаба Драган Радојичић, заједно са сарадницима Жигићем, Жакулом, Бројчином и Прентовићем. Због лоших временских услова, односно терена покривеног снегом, први тренинг померен је за петак. Играче је у име управе поздравио председник Стево Буљић.

- У име спортског директора Горана Антића, пријатеља клуба Зорана Шћепановића и Владице Ћурчића, чланова управе и у моје лично име, честитам вам новогодишње и божићне празнике, и желим вам пуно среће и здравља. Налазимо се на почетку припрема за други део првенства, који неће бити лак, али се надамо да ће, у најмању руку, бити успешан барем као и јесењи део. Нашу наду поткрепљују ваши људски, играчки и стручни квалитети које поседујете, па самим тим ни резултат не може да изостане. У име комплетне управе, навијача и симпатизера нашег клуба, капитену Немањи Човићу и младом репрезентативцу Зарији Ламбулићу честитам на позиву у А селекцију Србије, што је прави показатељ квалитетног рада у клубу. Што се самих припрема тиче, екипа ће до 24. јануара радити у Новом Саду, а дан касније Пролетер одлази у Анталију на двонедељне припреме.

Фото: Стево Буљић и Драган Радојичић/Д. Иванић


Од Весића до Красића

На прозивци се појавило 20 играча - голмани: Весић и Елесин, играчи: Андрејевић, Човић, Танасин, Јаблан, Новаковић, Стаменић, Чоловић, Шћепановић, Вукобратовић, Ћуковић, Кочовић, Плавшић, Вујаклија, Миросављев, Ламбулић, Букорац, Красић, као и петорица новајлија: голман Кнежевић, Балабановић, Петричевић, Згоњанин и Илић.

Од јесењег играчког кадра прозивку су из непознатих разлога пропустили Мићић, Раденовић и млади репрезентативац Јовановић. Како незванично сазнајемо они ће највероватније напустити чету са Слане баре. Са друге стране све у клубу обрадовала је вест да је искусни штопер Данило Николић, уместо да буде у Новом Саду, остао у Београду, због рођења сина Стефана.


Играче је с обавезама које се налазе пред њима упознао видно расположени тренер Драган Радојичић.

- Надам се да сте се добро одморили, јер нас од првог дана очекују жесток ритам рада и велике обавезе проистекле из квалитетних игара и пласмана на седмо место на табели Суперлиге. Лично, мислим да смо могли и више да урадимо, посебно у утакмицама с Напретком, Војводином и Партизаном, као и у последњих пет кола у којима смо ремизирали. Прави путоказ ка томе да и пролеће одиграмо квалитетно, биће професионални однос и максимални приступ обавезама. Само у том случају моћи ћемо равноправно да се супротставимо свакој екипи, што сте доказали и јесенас. Искуснији смо за успешну полусезону и моја предвиђања су да можемо даље да напредујемо на свим пољима. Тренираћемо најпре у Новом Саду, потом у Анталији, и одиграти шест или седам контролних утакмица. Прву на програму имамо већ 19. јануара са ТСЦ-ом, а дан пре поласка за Турску одмерићемо снаге са екипом ЧСК-а. У Анталији смо предвидели још четири или пет утакмица, што је довољан број да се успешно припремимо за искушења која нас очекују у првенству.

Првој прозивци присуствовало је 20 играча који су изнели терет јесени и петорица потенцијалних новајлија - голман Кнежевић, везиста Балабановић, одбрамбени играчи Петричевић и Згоњанин и повратник из Кабела Илић.

- Поносан сам на комплетан играчки кадар који је најзаслужнији за велики јесењи успех. Знам да игре појединаца нису остале незапажене и да су интересантни другим клубовима. Екипу смо успешно летос селектовали, ништа не бих у њој дирао и волео бих да сви остану у Пролетеру. С друге стране, уколико и оду, волео бих да то буде помак само набоље, односно да нађу ухлебљење којим би решили животну егзистенцију. Новајлије ће бити на скенеру, а у случају одласка неког од стандардних, адекватно ћемо реаговати, односно довешћемо само играче с којима бисмо подигли квалитет - истакао је на крају стратег Пролетера Драган Радојичић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести