Драган Шипка верује у лепше сутра клуба с новосадске Салајке

По резултатима, рејтингу и популарности, Славија је некада била трећи фудбалски клуб у Новом  Саду, да би послењих година таворила у петом степену такмичења, у  Новосадској лиги.
Искусан и амбициозан: Драган Шипка
Фото: Искусан и амбициозан: Драган Шипка

Након јесењег дела сезоне и седмог места, управа клуба за тренера је ангаживала искусног Драгана Шипку. С постојећим играчким кадром, који је претрпео незнатне измене, нови стратег је  у прва два пролећна кола забележио две победе, против Хајдука из Чуруга (3:0) и Омладинца из Степановићева (2:0), а онда је уследио прекид такмичења..

- На позив председника Радослава Чоловића и директора Горана Шћепановића, преузео сам екипу, договорили смо сарадњу на дуге стазе у намери да заједничким снагама Славији вратимо стари сјај. Ова сезона биће нам у неку руку припремна за следећу у којој  желимо да нападнемо виши ранг. У текућем првенству амбиције су нам везане за пласман до петог места, обзиром на то да су се Јединство, Индекс и Нови Сад квалитетом  издвојили и кандидати су  за пласман у Војвођанску лигу – реалан је Шипка.

Првенство је прекинуто, играчи су код кућа.

-  Редовно пратим дешавања у свету и око нас, стриктно се придржавам мера током ванредног стања, што чине и играчи с којима сам у сталном контакту. Неки од њих придружили су се волонтерима и помажу онима којима је помоћ потребна. Уједном, спроводимо у дело план рада, како бисмо у случају наставка првенства колико-толико били спремни.

Ванредне мере клуб са Салајке дочекао је у великим радовима на инфраструктури.

- Ова ненадана паузе ће нам послужити да завршимо санацију терена који је прекривен квалитетном травом. Упоредо се изводе радови на управној згради, свлачионицама и трибинама. Наравно да је ова ситуација успорила радове, али се сви надамо да ћемо их одрадити до у танчине, како бисмо евентуални наставак првенства дочекали у новом руху.

Борба с Ковидом 19 улази у завршну фазу.

- Што се тиче вируса, сматрам да као држава  стојимо веома добро, што не значи да се можемо опуштати. Као и у фудбалу, и ова се утакмица игра до последњег тренутка. Верујем да смо на правом путу да у тренутној ситуацији остваримо највреднију  победу – поручио је Драган Шипка.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести