Драган Стојковић поручује: Позиција нам је добра, МАКСИМАЛАН ФОКУС НА МАЂАРСКУ

СТАРА ПАЗОВА: Генерално можемо да будемо задовољни са бодовним салдом и позицијом коју имамо, али увек може боље и више. Драго ми је што ћемо имати неке важне играче овог пута (Митровић, Влаховић, Јовић, прим. аут), тако у том смислу ћемо бити бољи, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси уочи утакмица против Мађарске и Литваније у квалификацијама за ЕУРО 2024.
1
Фото: FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ

Србија 7. септембра дочекују Мађарску на стадиону Рајко Митић, због казне УЕФА само са децом до 14 година на трибинама, а три дана касније гостује Литванији у Каунасу.

„Позиција је добра и оно што нас занима је позиција број један и број два да бисмо дошли до циља, а то је Европско првенство. Неће бити лако али морамо да верујемо у своје снаге и квалитет који имамо”, истакао је Стојковић на конференцији за медије.

Мађарска и Србија воде на табели Г групе са по седам бодова, Црна Гора има четири, Бугарска два, а Литванија један бод.

„Свакако да је дуел са Мађарском дерби групе, јер су сви рекли да су Србија и Мађарска главни фаворити у групи. Слажем се, прихватам то размишљање. Веома их поштујемо, имају изузетно квалитетног тренера Марка Росија, неколико појединаца врхунске класе, да не помињем Собослаја који је играч светског ранга”.

Припремићемо се најбоље што можемо, анализираћемо ривала, али морамо да будемо фокусирани да кроз нашу игру дођемо до резултата, додао је Пикси.

Селектор је рекао да о Литванији неће размишљати док се не заврши утакмица са Мађарском.

Стојковић је искористио прилику да изрази задовољство што је велики број репрезентативаца током лета направио искорак преласком у боље клубове, а нашалио се и да су му Сергеј Мклинковић-Савић и Александар Митровић „направили проблем” јер сада уз све силне утакмице које гледа морати да прати и првенство Саудијске Арабије.

Такође, рекао је да му је жао због казне, али да ће атмосфера бити слична као против Шведске у Лиги нација када су на трибинама из истих разлога били малишани до 14 година.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести