Дринчић: Повреда је прошлост, улазимо у форму

БЕЛЕК: Знају добро навијачи Војводине и сви гледаоци који редовно прате игре старијег новосадског фудбалског суперлигаша, колико за црвено-беле значи и какву улогу у тиму има 35-годишњи Никола Дринчић.
д
Фото: Ј. Грлић

Иако је већ зашао у позније године када је активно бављење фудбалом у питању, и даље је незамењиви члан поставе, играч који је одиграо и буквално сваки минут у јесењем делу сезоне и неко без кога не може ни да се замисли пут ка успеху на којем се сада налази екипа тренера Ненада Лалатовића. Иако је на почетку зимских припрема био повређен, наиме, упалила му се тетива, Дрина је у Белеку поново онај стари, командује игром Воше у припремним сусретима и доприноси позитивним тоновима који стижу са сваког тренинга.

- И поред чињенице да у Турској играмо с доста јаким ривалима, а да паралелно и напорно тренирамо, мислим да смо у прве две провере пружили сјајне партије – рекао је Дринчић. – Пред нама су још три или четири провере и сада је најбитније да се, због уочљивог умора, неко не повреди. Уз то, наравно, важно је и то како ћемо да одиграмо, односно да подижемо форму, али је сигурно да смо већ сада фокусирани на наставак првенства и први сусрет у којем дочекујемо Пролетер.

Да ли осећате неке последице од повреде с којом сте ушли у припремни циклус?

- Током последњих месец дана у првенству играо сам повређен и након последњег кола, практично сам паузирао читавих 30 дана. Само сам истрчавао кругове и радио на „пуњењу плућа“, али се с лоптом нисам дружио. То је уследило тек по нашем доласку у Белек и за сада све иде добро, па верујем да ће све бити у најбољем реду и да је повреда остала иза мене.

Пола године је прошло од вашег доласка у Нови Сад, а на прве две контролне утакмице понели сте и капитенску траку. Уз то, продужили сте и уговор и чини се да сте стекли пуно поверење руководства Војводине?

- Сигурно је да ми све то прија. Ма како да се неком то другачије чинило, и даље имам жељу да се на терену доказујем, а да, уз то, Војводина направи жељени резултат. И када сам долазио, истицао сам да ми је жеља да изађемо у Европу, а то је остао основни циљ свих нас и данас, од људи који воде клуб, момака који се на терену за то боре, као и мене, који сам члан екипе. Свесни смо да нам на том путу неће бити лако, али, боже мој, тако је свима, јер су се многе екипе доста појачале, па је више претендената за Европу. Међутим, Војводина је велики клуб и једноставно треба да се врати тамо где јој је и место, односно у међународну конкуренцију.

Током зиме доишло је и неколико нових играча и да ли се слажете с оценом да је Воша сада играки јача у поређењу на прошлу јесен?

- По мени, апсолутно смо снажнији. Довели смо два добра, проверена фудбалера, ту мислим на Вукадиновића и Мркаића, који на терену доносе разлику и то лако може да се уочи.

На европском путу, шта може да вам донесе одлучујућу предност?

- Доста разговарамо с тренером Лалатовићем, али и између нас самих, свесни смо да ће нам посао у првих пет пролених кола бити много тежак и чини ми се да ће резултат који будемо у том периоду остварили, знатно утицати на даљи ток првенства, барем из угла Војводине. Играо сам у пуно клубова током каријере, прошао сам доста припрема и важно је то што је атмосфера сада врхунска, пуно боља него што је била у претходних шест месеци. Боље се познајемо, имамо резултате иза себе, а када је тако, сасвим је логично да и само расположење међу нама има сталну узлазну линију. Да је супротно, ни атмосфера не би била она права, зар не?

Какав домет Војводине у првенству и Купу Србије очекујете на крају предстојеће полусезоне?

- У најмању руку, волео бих да играмо барем полуфинале купа и да у првенству освојимо друго или треће место. То би било у складу и са нашим, али и са жељама навијача новосадског клуба – поручио је Никола Дринчић

А. Предојевић


Популарност међу саиграчима

Док смо водили разговор са Дринчићем, остали играчи су се, као по договору, окупили иза леђа популарног Дрине. Пар секунди су слушали његове речи, а онда су накратко прекинули интервју и запевали:

- Дрино, мајсторе!

И овај детаљ јасно сведочи о томе колико је Никола популаран међу саиграчима, колико га они цене и прихватају као лидера црвено-беле екипе.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести