Дринчићеве мајсторије Војводини донеле нова три бода

УЖИЦЕ: На Градском стадиону у Ужицу, први пут су у првенственим дуелима снаге одмериле екипе Златибора и Војводине.
1
Фото: J. Grlić

Новосађани су на крају, потпуно заслужено, остварили три циља: стигли до жељених бодова, њихов тренер Ненад Лалатовић постао је сурекордер по броју победа на клупи “Старе даме” с Густавом Лехнером, а Воша ће, барем током данашњег дана, бити усамљена на другом месту првенствене табеле.

Тек у 16. минуту виђен је први конкретнији напад гостију, лопта је стигла до капитена Николе Дринчића, он је упутио солидан ударац с око 25 метара, а његов покушај завршио је поред гола. Војводина је почела да стеже обруч пред голом Чубраковића, па је у 35. минуту уследила серија корнера за Новосађане. Најбољу прилику да један од центаршутева Дринчића с угла претворе у гол, имали су Славко Бралић, односно Петар Бојић, али је мрежа остала да мирује. И даље је иницијатива била на страни црвено-белих, али праву прилику нисмо видели до краја првих 45 минута.

На почетку другог дела игре, Ненад Лалатовић је, што је већ постао његов обичај, извршио три измене. У игру су ушли Ђорђевић, Гемовић и Ђуричин, чиме је стратег игре Новосађана желео да убрза напад свог тима, с тим да је у шпиц напада отишао Бојић. Већ у 47. минуту најбољи стрелац Воше веома добро је шутирао с 18 метара, али је Чубраковић био добро постављен. Наставили су гости с атацима, па је у 50. минуту сјајну прилику имао и Огњен Ђуричин, али је голман Златибора поново био на висини задатка и одбио лопту. На њу је натрчао Топић, одлично шутирао, али је она на путу ка голу ударила једног од домаћих фудбалера и опасност је била отклоњена.

Домаћин се трудио да смири игру, да смањи њен ритам, јер му изузено офанзивни улазак Новосађана у наставак утакмице никако није одговарао. Међутим, најпре је у 55. минуту из игре искључен фудбалер Златибора Раде Глишовић, који је прво погрешио, а онда на недозвољен начин зауставио Бојића који је имао отворен пут ка голу његовог тима. Недуго потом, мајсторију је извео Никола Дринчић, који је упутио феноменални шут с 25 метара, који је пут завршио у мрежи иза леђа голмана Чубраковића. Истинским евроголом старог мајстора, Војводина је повела с 1:0.

У 71. минуту с 20 метара шут је опробао и Човић, учинио је то веома добро, а његов ударац погодио је стативу. Новосађани су потом мало умирили игру, користећи бројчану предност за сталну иницијативу и већи посед лопте. У 78. минуту виђена је још једна мајсторија Дринчића, који је сјајно извео ударац с угла, буквално погодио у главу Николу Андрића на првој стативи и Чубраковић је поново морао да вади лопту из свог гола. Тиме је питање победника коначно било решено, на велико задовољство чете из Новог Сада.

А. Предојевић

Златибор - Војводина 0:2 (0:0)

УЖИЦЕ: Градски стадион, без гледалаца, судија: Марковић (Београд). Стрелци: Дринчић у 58. и Андрић у 78. минуту. Жути картон: Милорадовић (Златибор), а Човић и Саничанин (Војводина). Црвени картон: Глишовић (Златибор) у 55. минуту.

ЗЛАТИБОР: Чубраковић 7, Миличић 6, Јездимировић 6, Анђелковић 6, Стаменковић - (Глишовић 5), Крстић 6, Ђаковац 6, Јањић 6, Милорадовић 6 (Живановић 6), Петронијевић 6 (Почек -), Вукић 6 (Бјелош -).

ВОЈВОДИНА: Вуклиш 7, Андрић 7,5, Бралић 7, Саничанин 7, Деветак 7 (Ђорђевић 7), Топић 7 (Стојковић 7), Дринчић 8, Човић 7, Младеновић 6,5 (Гемовић 7), Бојић 7,5 (Зукић 7), Мркаић 6,5 (Ђуричин 7).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести