Друга футсал лига: Губеринић играо с парним картонима

Нису далеко од истине они који тврде да број 13 не доноси ништа добро.
Kapiten Novobečejaca Veselin Guberinić igrao pod suspenzijom
Фото: Капитен Новобечејаца Веселин Губеринић играо под суспензијом, фото: В. Јанков

У то су се ових дана уверили у КМЛ Тиса из Новог Бечеја, а индиректне последице ће осетити и комшије из Бечеја.

Минулог викенда играно је 13. коло Друге футсал лиге Србије у ком је Тиса пред својим навијачима победила РБ из Ваљева са 7:1. Међутим, нису се дуго радовали убедљивој победи, пошто је убрзо стигла одлука Комесара за такмичење по којој се, због повреде Дисциплинског правилника, утакмица региструје службеним резултатом 5:0 у корист Ваљеваца и покреће се дисциплински поступак против КМФ Тиса, јер је капитен Новобечејаца Веселин Губаринић играо са парним картонима!

- Билтен у коме пише ко нема право да игра стигао је у петак, 14. фебруара, у 18,58 сати, а ми смо утакмицу почели у 18 сати. Тачно је да ми у клубу имамо обавезу да водимо евиденцију о картонима, али смо их ређали по колима, а не по датумима. Како смо утакмице четвртог и петог кола играли у одложеним терминима, то нам евиденција картона није ништа указивала и дошло је до нежељеног случаја - појаснио је тренер Новобечејаца Иван Блажин како је дошло до непажње која ће их скупо коштати.

Поразом за зеленим столом Новобечејци су изгубили могућност да се боре за треће место, које као и другопласираној екипи доноси учешће у баражу за попуну елите. Питање је сад какву ће казну  Дисциплинска комисија изрећи клубу и на чему ће се све завршити.

Оправдано се поставља питање какве то везе има за комшијама из Бечеја. Има. Ваљевци су се сада са 16 бодова приближили Бечејцима на три бода заостатка, а зна се да за десетак дана момци са Тисе гостују крај Колубаре, па ето могућности да се бодовно изједначе. Поред народног предања да је 13 баксузни број, ето и истине, ма колико да је случајна, да комшија, комшији копа јаму, а други додају -  па сам у њу упада.

Што се наредног кола тиче, Новобечејци у суботу, од 21 сат, играју у Зрењанину банатски дерби против САС-а, а Бечејци у понедељак, од 18 сати, дочекују Сопот из истоименог места. Изгуби ли Тиса крај Бегеја, а Бечејци савладају Сопот, бачки Бечеј ће имати 22, а банатски остаје на 21 бод, до којег су дошли у последњем колу лигашког дела јесење полусезоне победом над комшијама резултатом 10:2. Од тада су одиграли четири утакмице и због поменутог превида нису освојили ни бод.           

В. Јанков 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести