Дуел фудбалера Златибора и Воше: Новосађани спремни за нову победу

НОВИ САД: После јучерашњег тренинга у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, фудбалери Војводине клупским аутобусом отпутовали су на Златибор, желећи да у миру и тишини планинске лепотице Србије дочекају данашњи првенствени сусрет са Златибором.
f
Фото: Nikola Andrić najavljuje novu pobedu ekipe Vojvodine/J. Grlić

Утакмица се игра на стадиону Слободе у Ужицу и представљаће дуел тима из врха суперлигашке табеле (Војводина) и екипе која се налази при самом зачељу, тачније на 19. месту. Због тога, али и због квалитета састава који тренери имају на располагању, црвено-белима припада улога фаворита, мада је извесно да ће домаћин уложити све што има у покушају да приреди изненађење.

Иако не познајем најбоље екипу Златибора, јасно ми је да она има квалитетне играче и, упркос нешто слабијим резултатима, показала је да јој је место у Суперлиги, истакао је Никола Андрић, десни бек Воше.

С друге стране, додао је, желимо да стигнемо до нове победе и надам се да смо извукли одређене поуке из пораза које смо доживели у Ивањици и Новом Пазару.


ТВ пренос из Ужица

Новосадска телевизија шоново ће данас да обрадује све своје гледаоце који су наклоњени фудбалу и ФК Војводина. Ова ТВ станица преносиће утакмицу из Ужица. 

Сусрет, као и пренос, почињу у 14 часова.


Најважније је то да испунимо тактичке замисли нашег стручног штаба и тренера Ненада Лалатовића, јер у том случају не бисмо смели да имамо озбиљније проблеме. Позитивно у нашој игри је то што стварамо прилике пред голом ривала, али, такав је фудбал, некада успемо да их реализујемо, а некада не. На грешкама се најбоље учи и убеђен сам да ћемо то и да покажемо данас у Ужицу, односно да ћемо стићи до читавог плена, поручио је Андрић.

Одиграо је све утакмице у овој сезони, само једном је замењен девет минута пре краја и каже да је веровао у себе и да му је то помогло.

Иако у Војводини влада здрава, али и жестока конкуренција, то је допринело да играм на високом нивоу. Уз то, и у Младости из Лучана био сам стандардан, а саиграчи који се са мном боре да буду у постави, пре свих Аранђел Стојковић и млади Бјековић, просто ме терају да играм све боље и очекујем да добру партију поновим и у дуелу са Златибором, вели Андрић.

Немања Човић ушао је у голгетерску форму и све чешће се уписује у листу стрелаца. До сада је постигао четири гола, уз погодак у Куп сусрету у Руменци.

Верујем да смо извукли поуке из резултатских неуспеха које смо доживели у Ивањици и Новом Пазару, јасан је био Човић.

Како је додао, добро су се припремили за сусрет са Златибором и иду у Ужице с јасном намером да освоје сва три бода.

Што се мог голгетерског учинка тиче, он је стигао као плод добре игре читаве екипе. Важно је да погађамо мреже ривала, мање је битно ко ће то да учини и надам се да ћемо и данас у офанзиви бити успешни, најавио је Човић.


Марковић на центру

Правду у фудбалском дуелу Златибор - Војводина делиће Момчило Марковић из Београда, а помагаће му Марко Ђуричић из Лознице и Милош Караџић (Београд).

Четврти судија биће Чачанин Петар Пипер.


Он, уз високог Момчила Мркаића, доминира у офанзивној скок-игри и добија већину ваздушних дуела с дефанзивцима из супарничких тимова.

Скок-игра је нешто што ми одговара и, кад је већ тако, нећу на том пољу ништа да мењам. Поновићу: најважније је да данас оправдамо улогу фаворита и освојимо бодове, уз пуно уважавање домаћина, додао је Човић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести