Ђукић: Ако Барса може без Месија, може и дерби без Мажића

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић сматра да је одлагање вечитог дербија, наводно због обавеза Милорада Мажића на европској сцени, крајње нелогичан потез јер Србија има још квалитетних судија.
miroslav djukic, fonet aleksandar barda
Фото: FoNet (Aleksandar Barda)

"Нелогично је да се одлаже дерби, јер имамо ми и друге судије осим Мажића. Дерби може без Мажића, као што и Барселона функционише без Месија. Са друге стране, откуд сад много термина за утакмице, кад их раније није било кад смо ми тражили померање против Напретка", изјавио је Ђукић на конференцији за медије у СЦ Телеоптик.

Тренер Партизана је истакао да очекује добру утакмицу против Борца у последњем колу Суперлиге, који се игра сутра у Хумској. 

"Очекује нас добар и нимало лак меч. Борац долази после две победе и верујем у борбену утакмицу у којој ће публика уживати. Они имају брзе играче у нападу, али нас само победа занима", рекао је Ђукић. 

Тренер црно-белих је истакао да неће моћи да рачуна на Марка Јевтовића и Бојана Остојића, али и подсетио да ће морати да будем опрезан са Немањом Г. Милетићем и Данилом Пантићем због потенцијалних проблема са картонима пред дерби. 

"Имао сам сличну ситуацији пре 10 година са Жуком који је игртао против Војводине и потом пропустио дерби, а ја сам био критикован што га нисам чувао за Звезду. Слична ситуација је са данас са левим беком Милетићем и Пантићем. Такође, Стојковић има картоне и неће бранити против Борца", рекао је Ђукић. 
Ђукић се осврнуо и на наставак такмичења у Купу, где црно-беле очекује дуел против Чукаричког, али и истакао жељу да се у финалу састане са Мачвом из родног Шапца. 

"Било би прелепо играти финале против Мачве, али морамо прво да да прођемо Чукарички. Ближи смо освајању Купа и фаворити смо за то", поручио је Ђукић.

Утакмица 30. кола Супер лиге Србије између Партизана и Борца игра се сутра од 17 сати у Хумској.

Ожеговић и Марковић: Максимално озбиљно против Борца

Фудбалери Партизана Огњен Ожеговић и Светозар Марковић изјавили су данас да ће максимално озбиљно ући у меч последњег кола регуларног дела Супер лиге против Борца како би што спремније дочекли наставак сезоне у којем их очекује плеј-оф и борба за одбрану трофеја у Купу Србије.

"Утакмица је пред дерби и треба да уђемо максимално озбиљно како бисмо подигли форму на највиши могући ниво пред најбитнију утакмицу сезоне. Драго ми је што је Борац ушао у добру форму јер бих жело да остану у лиги, због тога што су из фудбалског града и што имају добре играче. Без обзира на њихову форму и ми смо у низу од пет победа и уколико будемо пружили игре као из претходних утакмица мислим да ћемо доћи до три бода", изјавио је Танјугу Ожеговић.

Млади фудбалер Партизана Светозар Марковић не мисли да ће утакмица против Борца у Хумској бити много лакша у односу на остале у првенству.

"Биће тешка утакмица, као и свака у нашем првенству, али улазимо максимално у меч и надам се да ћемо из њега изаћи на најбољи начин, јер нас после Борца чека веома важна утакмица против Црвене звезде", изјавио је Танјугу Марковић.

Утакмица 30. кола Супер лиге између Партизана и Борца игра се сутра од 17 часова на стадиону у Хумској.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести