Ђукић: Амбијент негативан, екипа супер

Фудбалери Партизана оставили су очајан утисак у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу Европе против литванског Тракаија и са зебњом чекају реванш.
partizan trakai
Фото: ФК Партизан

Ништа није штимало у редовима нашег вицепрвака и отуд незадовољство навијача. Додуше, они са јужне трибине су већ пре почетка меча развили транспарент на којем су тражили одлазак тренера Ђукића, а стратег  је управо то навео као главни разлог лоше игре своје екипе.

„С обзиром у каквом се амбијенту играла утакмица, екипа је била супер. Сачували смо мирне главе, били стрпљиви и остварили велику победу. Имамо реалне шансе за пролаз даље“, рекао је Ђукић.

Тренер се похвално изразио о екипи Тракаија.

„Нису они ,,индијанци“ како се код нас мисли, то је тврда, организована екипа, која зна да игра. Биће нам тешко у реваншу, али верујем у своју екипу и верујем да можемо даље.“

Ђукић се осврнуо и на поруке навијача да треба да оде.

„Не знам, не питам се ја, ја сам радник Партизан и шта клуб одлучи тако нека буде. Ја сигурно нећу поднети оставку“, поручио је тренер.

За разлику од Ђукића, Данило Пантић је био много критичнији.

„Није ово Партизан какав желимо, били смо лоши, неорганизовани, играли монотоно. Хтели смо на силу нешто да урадимо, а тако не може. Убудуће сви морамо бити далеко бољи“, казао је Пантић.

Сјајни везиста сматра да је његова екипа имала и среће.

„Искључење противничког играча и аутогол су пресудили. До тада нисмо много тога показали. Тек после тога нешто смо почели да играмо, имали шансе, али све је то било слабо.“,

Пантић је додао да ће Литванци сигурно у реваншу бити отворенији, што би требало да олакша посао његовој екипи.

„Не знам да ли ће тако бити, али надам се да хоће. Очигледно да ми не знамо да играмо против бункера и да лакше играмо са ривалима који су офанзивнији“, нагласио је Пантић.

Ђорђе Ивановић се доста трудио, али му је мало шта полазило за ногом.

„Тешко је било. Они су се затворили и било је тешко пробити бункер. Некада смо то и успевали, али изостала је реализација. Шта је ту је“, рекао је Ивановић.

Снажни нападач осврнуо се и на своју игру.

„Фалило ми је мало свежине, тешко сам се кретао. Што се екипе тиче, мислим да ствари нису тако црне и да ће све доћи на своје место. Тек смо изашли из припрема, временом ћемо бити много бољи. Не слажем се да је 1:0 добар резултат, мислим да смо имали шансе за убедљивију предност. Затајила је реализација и то је главни разлог што на реванш путујемо са минималцем. Брзи гол у Литванији би нам много олакшао посао и трудићемо се да га постигнемо“, најавио је Ивановић.

И. Лазаревић 

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести