Ђукић: Морамо да поправимо концентрацију у дефанзиви

БЕОГРАД:  Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић, уочи утакмице против Чукаричког, изјавио је да очекује сличнан дуел као пре неколико дана на Бановом брду, али апелује на играче да пораде да дефанзивној концентрацији, коју наводи као главни узрок за четири примљена гола у том мечу.
Djukic Miroslav
Фото: FoNet

"Знамо се довољно. Познајемо међусобно нашу ужу и ширу фамилију. Очекујем утакмицу високог интезитета, тврду и чвсту као у купу, али сам битном ставком да морамо да поправимо дефанзивну концентрацију. У нападу смо имали шансе које нисмо искористили. Овага пута не смемо да дозволимо противнику да живи од наших грешака", изјавио је Ђукић на конференцији за медије у Спортском центру "Партизан Телоптик".

Тренер црно-белих је потврдио да се први голман Владимир Стојковић враћа међу стативе, а да ће осим раније повређених Бојана Остојића и Луке Цуцина, утакмицу против Чукаричког пропустити и Сејдуба Сума због црвеног картона у дербију.

Према његовим речима, црно-бели морају да крену јако од старта, али без великог залетања и непромишљених потеза, јер је туга због пораза у среду и даље присутна.

"Туга када изгубите је присутна, али нема места жаљењу и јадиковању, јер смо сами криви што смо пропистили шансе и пружили им прилку да нас казне. Много би нам значила победа. Партизан мора да иде пуним гаосм, али паменто и никако грлом у јагоде да им не бисмо пружили шансе за контре. Победа нас враћа на прави колосек, иако је противник тежак", рекао је Ђукић.

Истакао је да су стартних 11 последица избора најбољи у датом тренутку, а не кажњавања других, очекује подршку са трибина и наглашава да се његова фудбалска филозофија гради од дефанзиве.

"Цео живот сам у дефанзиви, више волим да победим 1:0 него 4:3. Примали смо невероватне голове, али надам се да је то последица само пада концентрације. Били смо добро позиционирани код свих примљених голова који су настали као искључива последица деконцентисаности", рекао је Ђукић.

Навео је и да мотива увек има на претек, јер како каже, ако код неког играча нема, онда тај и није за црно-бели дрес.

Утакмица другог кола плеј-офа Суперлиге између Партизана и Чукаричког игра се сутра од 18:30 часова на стадиону у Хумској.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести