Суперлига: Звезда у Нишу, Партизан чека Чуку, Воша Спартак

БЕОГРАД: Фудбалери нишког Радничког и Црвене звезде сутра се састају на Чаиру у дербију 2. кола Суперлиге, док дан касније, а други пут у само пет дана, играју Партизан и Чукарички после Купа Србије.
superliga
Фото: Dnevnik.rs

Црвено-бели се налазе пред титулом после победе у вечитом дербију (2:1) прошлог викенда и имају девет бодова више од Партизана, али сада је пред њима нови тест на тешком гостовању екипи која јури излазак у Европу.

Претходна два међусобна дуела на нишком Чаиру гости су били убедљиви (3:0 и 4:1), али се у најави меча не очекује тако лак посао на месту где је ове сезоне поражен Партизан, а тријумф однели само још суботички Спартак и Напредак.

Једно је сигурно, тензије неће недостајати пошто Раднички има императив у гужви у плеј-офу за европску визу јер трећу позицију дели са Спартаком са само два бода испред Чукаричког и Напретка. 

Ништа мање занимљиво неће бити ни у Хумској, где Чукарички иде Партизану кога је савладао 4:2 у среду у првом мечу полуфинала Купа.

Изабраници Ненада Лалатовића воде жестоку борбу са Радничким, али и практично целим горњим делом лиге, док су црно-бели поново упали у играчку и резултатску кризу са два везана неуспеха.

Када је реч о осталим утакмицама у плеј-офу, у војвођанском окршају играју Војводина и Спартак у Новом Саду, а вечерас Напредак гостује на "крову" Вождовцу.

Велика борба води се и у плеј-ауту и у сва четири меча домаћини су пред морањем, последњепласирани Рад чека Радник на Бањици, Јавор екипу Земуна, док Борац и Бачка играју са Младости, односно Мачвом.

Распоред мечева 2. кола плеј-офа, данас: Вождовац - Напредак (18 сати). Сутра: Раднички - Црвена звезда (19). Недеља: Војводина - Спартак (18), Партизан - Чукарички (19).

Табела: Црвена звезда 42 бода, Партизан 33, Спартак 28, Раднички 28, Чукарички 26, Напредак 26, Вождовац 24, Војводина 22.

Распоред у плеј-ауту, сутра: Јавор - Земун (17), Рад - Радник (17). Недеља: Борац Чачак - Младост Лучани (17) и Бачка - Мачва (17).

Табела: Земун 21, Радник 19, Младост 19, Мачва 19, Бачка 15, Јавор 14, Борац 12, Рад 12.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести