Ђукић: Нема фаворита, али овај дерби је нама важнији

Фудбалери Партизана завршавају полусезону 156. вечитим дербијем, утакмицом којом могу да направе значајан искорак у првенству.
Miroslav Djukic/FK Partizan
Фото: ФК Партизан/Опет на мети навијача: Мирослав Ђукић

Црно-белима не иде добро у последње време, од последњих пет првенствених утакмица добили су само једну. Тријумф над Црвеном звездом лечи све. Управо у то се узда тренер Мирослав Ђукић.

„Звезда је у одличном моменту, није случајно ту где јесте. Резултате је постигла вредним радом и ја то поштујем. На нама је да покажемо да већи део ове полусезоне и за нас није случајност већ плод и нашег квалитета. Зато очекујем сјајан дерби, дуел екипа које су постигле значајан успех у Европи и које се боре за титулу. Надам се да ће навијачи у великом броју доћи да погледају праву европску утакмицу“, рекао је Ђукић.

Стратег црно-белих верује у своју екипу.

„Ниједну утакмицу у којој смо киксирали нисмо лоше одиграли, само нас је тежак терен ометао у изгледним шансама, као и деконцетрација играча. У сваком од тих дуела били смо бољи и заслужили више. Сматрам да моји играчи нису у кризи и да све врло лако могу да исправе против Црвене звезде.“       

Ђукић је уверен да ће овај дерби бити бољи од претходног.

„Ми и Звезда смо пребринули бриге у Европи и можемо да мислимо само на првенство. Биће интензиван дуел и верујем леп за гледање.“

За последња посртања своје екипе тренер разлог налази и у пренапорној сезони.

„Игре на три фронта узимају данак, момци губе на свежини, самим тим и на квалитету, али снаге увек нађу кад је најважније. Верујем да ће тако бити и сада, инспирисани смо у великим утакмицама. Показало се да за сваког играча имамо замену. Тошић је још увек под знаком питања, а штопер Милетић ће највероватније играти.“

Ђукић се осврнуо на примедбу новинара да фудбалери коју су у последње време добијали шансу нису је искористили.

„Рекао сам, ниједан дуел који смо играли није био без наших прилика за гол, проблем је слаба реализација. Битно је да ми улазимо у шансе, да имамо игру, а голови ће доћи“, верује Ђукић.

Најбољи играч Партизана Зоран Тошић улогу фаворита препушта Звезди.

„Тренутна форма и место на табели предност дају вечитом ривалу. Имају најбољу полусезону последњих не знам колико година и на крилима тога трудиће се да победе и нас. Да се разумемо, не побеђују увек фаворити. Нека они буду фаворити, а да ми победимо. Био би то најбољи подстицај за пролећне изазове“, рекао је Тошић.    

Непознаница је  да ли ће популарни Бамби истрчати на терен

„Волео бих да заиграм, да наставим позитиван скор који имам у дуелу са Звездом. Уопште, Партизан је последњих година успешнији у дербијима и желим да се тако и настави. Ако будем на терену даћу све од себе да екипа слави и да расположена оде на одмор. Партизан то може.“

Оптимиста је и убојити нападач Огњен Ожеговић.

„Живим за то да дам гол у дербију. Против Јанг бојса сам рекао да ћу дати гол и тако је и било, надам се да ћу и сада бити стрелац. Не размишљам о поразу. Добили смо подршку челника клуба и од навијача и мотивисани улазимо у дерби. Победа лечи све ране и ако добијемо дерби имаћемо миран период за припреме“, оптимиста је Ожеговић.

Вечити дерби почиње у среду у 18 часова на стадиону у Хумској.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести