ДУЉАЈ И МАРКОВИЋ ПРЕД ДЕРБИ: Да буде витешка борба и на терену и на трибинама

БЕОГРАД: Тренер Партизана Игор Дуљај рекао је пред 172. "вечити дерби" да је та утакмица институција српског фудбала и да жели да на терену и трибинама буде витешка борба између играча два клуба и навијача.
Танјуг/видео
Фото: Танјуг/видео

Дуљај је конференцију отворио честиткама за 8. март свим припадницама нежнијег пола и за недавне рођендане Спортским друштвима Црвена звезда и Војводина.

Тренер Партизана је рекао да не мисли да је сутрашњи меч пресудан у трци за титулу.

"Дерби није пресудна утакмица у трци за титулу, битна јесте, али носи три бода колико и све други мечеви. У игри је још 42 бода, до краја има много да се игра. Свакако да меч има посебну тежину због специфичности значаја дербија за оба клуба и навијаче", рекао је Дуљај.

Утакмица 24. кола Суперлиге игра се у суботу од 17 часова на стадиону Црвене звезде.

Свестан је Дуљај да је Звезда другачија екипа откад се на место тренера вратио Владан Милојевић.

"Милојевић је играо Лигу шампиона неколико пута, смирен је и зна шта жели од играча и екипе. Донео је дисциплину у игру Звезде и сигурно је да ће бити другачија утакмица од оне у децембру, али не очекујем нека велика изненађења у саставу екипе и на тактичком плану, екипе се превише добро познају", додао је Дуљај.

Шеф стручног штаба Партизана очекује спектакл на трибинама стадиона "Рајко Митић".

"Тражи се улазница више, стадион је распродат, то је велика вест за наш фудбал. Очекујем фантастичу атмосферу, биће много навијача обе екипе. Захваљујем се нашим навијачима на феноменалној подршци, чуо сам да ћемо сутра имати огроман ветар у леђа са трибина и то нам много значи. Свим играчима и навијачима поручујем да дерби буде витешка борба и на терену и на трибинама. Дерби је институција и морамо да га чувамо. На трибинама ће бити много деце, нека буде све искључиво спортска прича, без проблема и инцидената", закључио је Дуљај.

Капитен фудбалера Партизана Светозар Марковић рекао је пред 172. "вечити дерби" против Црвене звезде да је атмосфера у екипи одлична и да их прво место на табели гура напред.

Марковић је имао проблеме са повредом колена која није залечена у потпуности, а после данашњег тренинга ће сазнати да ли ће се наћи у стартној постави сутра од 17 часова на стадиону Црвене звезде.

"Очекује нас тешка утакмица. На нама је да пружимо максимум и покушамо да будемо концентрисани свих 90 минута. Данас ћу одрадити први екипни тренинг, после тренинга ћемо утврдити да ли могу са играм", рекао је Марковић.

Капитен је говорио и о одличној атмосфери у екипи.

"Пва позиција на тебели нас гура напред. Девет месеци смо на окупу и девет месеци је приметна хемија у екипи. Помажемо једни другима и трудимо се да остварујемо што боље резултате. Уз подршку са трибина, за коју верујем да и сутра неће изостати, можемо да се надамо успеху. Као што сам рекао, идемо из утакмице у утакмицу, желимо да остваримо циљ који смо зацртали, али је он још увек далеко", закључио је Марковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести