Дуле Савић: Због ЛШ Европа опет прича о Звезди и Београду

БЕОГРАД: Легендарни голгетер Црвене звезде Душан Савић изјавио је да је учешће у Лиги шампиона права прилика за његов клуб, Србију и Београд да се покажу у правом светлу и да се посаље слика несвакидашњег амбијента из наше земље.
Dule Savic/Tanjug/F. Kraincanic
Фото: Tanjug/F. Kraincanic

Савић, отац капитена Вујадина Савића, дан пре меча против Наполија на старту елитног такмичења, у изјави Танјугу истиче да Европа поново у суперлативима говори о Звезди.

"Лига шампиона је сјајна прилика за Црвену звезду, Београд и Србију да буду присутни на правој европској сцени, да покажемо ко смо и какви смо. Верујем да ћемо се представите у правом светлу у свим аспектима", рекао је Савић Танјугу на стадиону "Рајко Митић".

Гостовање навијача Наполија, Пари Сен Жермена и Ливерпула у Београду види као одличну шансу за зараду града и државе.

"Србија и Београд могу да искористе долазак иностраних навијача, посебно што ће дође новац у земљу. Они ће доћи и да троше".

Према његовим речима, лепо је када се у Европи прича о добрим стварима из Србије и Црвене звезде, као што је сада моменат.

"Причаће се да Звезда има добар тим и да је поново међу најјацима, као и подсећати да је била шампион Европе и света, а многи у Европи то вероватно не знају. Београд ће бити домаћин навијачима Наполија, ПСЖ-а и Ливерпула, тако да ће они доћи да узивају у нашем гостопримству, храни и проводима, али и да виде амбијент на стадиону какав не могу у својој земљи".

Открио је да са посебним емоцијама чека Звездин деби у Лиги шампиона, посебно што је то успело екипи чији је део његов син Вујадин.

"Са посебним емоцијама чекам дуел са Наполијем, после много година Звезда је поново на великој сцени, а додатно што је син Вујадин капитен такве генерације. Они су остварили велики сан нас који волимо Црвену звезду. То је за мене сјајна ствар, али уједно и тешка због ривала".

Савет за Вујадина нема јер сматра да прави може да добије једино од тренера Владана Милојевића.

"Ништа му нисам рекао, мој принцип је да слуша само тренера. Није добро када играч има много савета са свих страна, тренер је једина особа од кога треба да добије. Он носи одговорност".

За Звездине ривале у Ц групи каже да су фаворити против клуба у коме се прославио, али да то ништа не мора да значи. 

"Сва три тима су у одређеној предности у односу на Звезду, имају великих и скупих играча из јачих лига. Ипак, не сме да се заборави да је Црвена звезда јединствена и када се напуни "Маракана" амбијент подигне играче и да им квалитет више. Сигуран сам да се неће предати, можда је добро што Звезда има улогу аутсајдера".

Утакмицу против Наполија пожелео је да одлучи неко од Звездиних нападача.

"Никад се нисам бавио прогнозама, нека реши неко из Звездине навале, али утакмица носи пуно изненађења. Пример нам је и дуел у Салцбургу, Павков је усао у игру и одлучио. Терен је једино мерило и све ће показати", закључио је легендарни голгетер.

Утакмица између Црвене звезде и Наполија игра се у среду на стадиону "Рајко Митић" од 21 сат.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести