Ђуричић и Митровић: Очекујемо нову енергију и пласман на СП

СТАРА ПАЗОВА: Фудбалери Србије Филип Ђуричић и Стефан Митровић изјавили су да од новог селекора Дргана Стојковића Пиксија очекују промену и нову енергију, која ће помоћи у остварењу коначног циља - пласмана на Мундијал.
Srbija Letonija/J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/Меч Србије против Летоније

"Доласком новог селектора очекујем нову енергију и сигурно да ће се у раду променити много тога, јер сваки тренер има свој начин рада и идеје. На нама је да прихватимо све информације, да радимо најбоље што можемо и да остваримо крајни циљ, а то је пласман на Светско превенство. Доста тога није ваљало, али доста тога је било и добро. Треба да се фокусирамо на оно што долази и сигурно да са променом у раду и енергијом можемо да остваримо оно због чега смо овде", рекао је Ђуричић на видео конференцији.

Стефан Митровић има слична очекивања и нада се да ће се тим показати у најбољем светлу са новим тренером.

"Очекујем нову енергију. Мислим је селектор човек који улива поверење свих нас у репрезентацији, као и свих спортских радника у земљи. Очекујем да наметне ауторитет и да се пласирамо на Светско првенство", рекао је Митровић.

Репрезенатцију Србију очекује почетак квалификација за Светско првенство 2022. године у Катару, први дуел је са Републиком Ирском у среду у Београду, након тога дочекују Португалију 27. марта, а три дана касније следи меч против Азербејџана у Бакуу.

Ђуричић је истакао да инидивидуални квалитет може да направи превагу у дуелу са Ирцима, јер како каже Србија има играче у одличној форми, али да фокус треба да буде на тимску игру.

Митровић је упитан колико ће Србији неодостајати искусни играчи и колико ће бодова освојити у прва три меча квалификација.

"Александар Коларов је неко ко је дуго био овде. Не треба трошити речи о његовим фудбалским и људским квалитетима. Ово је одлука селектора и треба да подржимо момке који су ту. Што се тиче Матића и Миливојевића, треба да поштујемо њихову одлуку. Треба да подржимо ове момке и да станемо иза екипе коју је селектор изабрао. Што се тиче бодова у прва три кола, ми се припремамо и радимо да освојимо свих девет бодова. Ирци форсирају острвски стил, највећа опасност нам прети из прекида. Ако ми будемо прави на терену, наш квалитет ће доћи до изражаја. Знамо њихове квалитет, припремићемо меч најбоље што можемо" рекао је Митровић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести