Двомеч са Олимпијакосом Партизану неће измаћи

Да би уопште размишљали о озбиљнијем наступу на европској сцени фудбалери Партизана морају у уторак увече бити на висини задатка. На Градском стадиону у Подгорици играју реванш утакмицу другог кола квалификација за Лигу шампиона, против екипе Будућности.
Фото: Фонет
Фото: FoNet

Црно-бели бране београдских 2:0, а уколико у томе успеју обезбедиће, у најгорем случају, доигравање за пласман у Лигу Европе, наравно, у случају да их елиминише грчки Олимпијакос.

Црно-бели веома добро знају да ће наступити пред ватреном домаћом публиком, без присуства својих навијача, и морају да играју добро и уједно да буду веома опрезни. Прошле сезоне Будућност је на свом терену успела да стигне предност белгијског Генка, од такође 2:0, а испала је тек након једанаестераца. Дакле, противник је екипа која је тада показала да уме да се такмичи.

Тренер нашег шампиона Мирослав Ђукић најавио је тежак реванш - меч, али је навео да је његов тим јачи за недељу дана уигравања, као и фокусираног Леонарда.

- Пред утакмицу у Београду нисмо имали баш најбољу атмосферу; тек смо изашли из припрема, није био јасан статус Леонарда, што је утицало да прво полувреме не буде баш најбоље. Када се Леонардо заинатио и одлучио да заигра од почетка другог полувремена, све је дошло на своје место, победили смо. Сада је ситуација са Бразилцем дефинисанија, одлично је радио током недеље и свима је лакнуло. Лакше смо се спремали за реванш, имали смо га потпуно главом са екипом и то је утицало на квалитет припрема. Сви момци су спремни, добро расположени и очекујем њихов максимум. Ривал је јако мотивисан, охрабрен добрим одзивом навијача и неће нам бити нимало лако. Ако поновимо игру из другог полувремена првог сусрета, мислим, ипак, да ћемо проћи – рекао је Ђукић.

Он није хтео да открије састав, али је прокоментарисао нагађања да меч неће почети Леандре Тавамба.

- Камерунац је врло важан играч за нас, видело се то и код асистенције код другог гола. Сад, то што се није уписао и у стрелце на нашем стадиону, нико му неће због тога скидати главу. По окончању припрема у Словенији рекао сам да ћемо на голеаде морати мало да причекамо и то се испоставило као истинито. Важно је само да имамо квалитетан тим, да се добро ради, а ускоро ће све бити у најбољем реду – миран је Ђукић.

Стрелац првог гола на мечу у Хумској Урош Ђурђевић каже да је Будућност добра екипа, али да би све сем пролаза за његов тим било неуспех.

- Показали су Подгоричани на моменте и у Београду да их морамо најозбиљније схватити. Имали су неколико ситуација где су могли озбиљно да нас угрозе. Сада ће бити још опаснији, али и још рањивији пошто су они ти који јуре резултат. То морамо искористити, крунисати головима и обезбедити пролаз у наредни круг. Опрезни смо, али свесни свог квалитета и уверени да наш двомеч са Олимпијакосом неће изостати – рекао је Ђурђевић.

Један од најбољих у првом дуелу Марко Јанковић оптимиста је за крајњи исход двомеча.

- Играмо на ужареном терену, против праве домаћинске екипе, али имамо два гола предности из Београда и мислим да ће то бити довољно. Рачунамо на нешто офанзивније издање Подгоричана, где би се нама отворио простор за брзе контранападе, што би требало да буде наша предност. Са квалитетом састава који поседујемо то би требало да буде наш адут за пролаз даље – сматра Јанковић.

Без сумње, пред Партизаном није само одрађивање посла, али упоређујући две екипе, све осим пролаза нашег тима, објективно, било би неуспех. Видећемо како ће се црно-бели изборити са тим бременом.

И. Лазаревић

Израелац на центру

ПОДГОРИЦА: Градски стадион, капацитет: 17.000. Судија: Рајншрајбер (Израел). Почетак: 20.45 (Арена спорт 1).

БУДУЋНОСТ: Мијатовић, Распоповић, Митровић, Симовић, Тучевић, Хочко, Мирковић, Пејаковић, Никач, Влаисављевић, Терзић.

ПАРТИЗАН:  Кљајић, Вулићевић, Остојић, Ћирковић, Милетић, Евертон, Косовић, Јанковић, Леонардо, Тавамба (Ђуричковић), Ђурђевић. 


Подгоричани верују у спортско чудо

Иако имају заостатак од два гола из првог сусрета, иако су их многи већ отписали, фудбалери Будућности верују да могу да елиминишу Партизан. Веру у успех даје им очекивана подршка са распродатих трибина, као и вера да могу много боље него што су то показали у београду.

-  Респект за Београђане, али мислим да смо пропустили прилику да у првом мечу изборимо бољи резултат. Превише дефанзивно смо почели, а показало се да црно-бели нису баук. Када је у игру ушао Леонардо за нас је било касно да остваримо активнији резултат, али и поред тога надамо се пролазу. Рецепт је да будемо дрчнији, да добро затворимо два Партизанова најбоља играча и да не одустајемо ниједног момента. Ово је испит зрелости за ову генерацију и учинићемо све да га положимо – рекао је везиста  Лука Мирковић и додао: - Свако срљање би нам се жестоко обило о главу. Партизан није екипа коју можеш да нападнеш са свим играчима. Морамо мислити и о дефанзиви.

Голман Милан Мијатовић је сјајним интервенцијама спасао свој тим тежег пораза.

- Пали смо када смо примили први гол, престали смо да верујемо у себе и игра нам се распала. Сада смо упознали црно-беле, схватили смо да можемо да их намучимо и учинићемо све да тако буде. Морамо искористити спектакл на трибинама и да напаравимо спортско чудо. Верујем да то можемо - оптимиста је Мијатовић.       

И. Л.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА

Уторак

16.00:Астана – Спартакс (прва утакмица 1:0)

18.00:Вардар - Малме (1:1)

18.00:Алашкерт - БАТЕ Борисов (1:1)

19.00: Самтредија – Карабаг (0:5)

20.00: ТНС – Ријека (0:2)

20.00:Вигингур - Хафнарфјордур  (1:1)

20.45:Будућност – Партизан (0:2)

 

Среда

18.00:Диделанж – АПОЕЛ (0:1)

19.15: Розенборг – Дандалк (1:1)

19.30:Кукеши – Шериф (0:1)

19.30:Копенхаген – Жилина (3:1)

20.00: Лудогорец – Жалгирис (1:2)

20.15:Марибор – Зрињски (2:1)

20.30: Салцбург – Хибернијанс (3:0)

20.45:Легија – Мариехам (3:0)

20.45: Селтик – Линфилд (2:0)

21.15:Хонвед - Хапоел (БШ) (1:2)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести